У Болградському районі вирішують проблему з питною водою

15 вересня 2024 р. 14:24

15 вересня 2024 р. 14:24


12 вересня у Болградській РВА відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій  райдержадміністрації, де розглянули питання стану забезпечення населення Болградського району якісною питною водою, передає Бессарабія.UA .

У поточному році при проведенні виробничого контролю якості питної води на санітарно-мікробіологічні показники в Одеській області було досліджено 741 пробу води, відсоток нестандартних проб при дослідженні на санітарно-хімічні показники склав 50,3%.

За інформацією Болградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби, у більшості населених пунктів Болградського району відсутні якісні природні джерела питної води.

У районі працює 25 підприємств централізованого водопостачання, які експлуатують 46 водопроводів.

Мешканці 12-ти населених пунктів користуються привізною водою, оскільки у них відсутні громадські джерела водопостачання питної води.

Населення ще дев’яти населених пунктів  користується водою з установок для доочищення питної води.

Для забезпечення населення водою на території Болградського району проводиться робота із встановлення станцій її доочищення в закладах освіти, медицини для загального користування.

Загалом станом на 10 вересня в громадах працює 21 така станція.

Як зазначили у Болградській РВА, фінансування подальшої роботи у цьому напрямку буде здійснюватися або з місцевих бюджетів, або за кошти благодійних фондів.

У Болградському районі вирішують проблему з питною водою

Джерело: bessarabia.ua