Мешканець Білгород-Дністровського району отримав вирок суду за крадіжку авто та насильство над водієм

15 вересня 2024 р. 16:10

15 вересня 2024 р. 16:10


Білгород-Дністровський міськрайонний суд призначив покарання уродженцю села Миколаївка Білгород-Дністровського району, який заволодів чужим авто , застосувавши насильство відносно його власника. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Подія сталася влітку 2019 року, обвинувачений за змовою з товаришем незаконно заволодів автомобілем марки Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD з метою здійснення поїздки в межах с. Випасне Білгород-Дністровського району.

У судовому засіданні потерпілий розповів, що о першій годині ночі він рухався додому на своєму автомобілі по селу Випасне. Його зупинили два хлопці, які захотіли, щоб чоловік їх підвіз. А коли водій відмовився, зловмисники дістали обріз, яким почали йому погрожувати.

Вони здійснили постріл по ногах керманича, після чого чоловік втратив свідомість. Отямився він вже у медичному закладі, де йому надали допомогу. Фігурант у справі та його товариш покинули місце вчинення злочину на автомобілі потерпілого.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі.

За сукупністю доказів суд визнав винним обвинуваченого у скоєнні інкримінованому йому кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров`я потерпілого, та на підставі санкції вказаної статті призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Міру запобіжного заходу засудженому залишили у вигляді тримання під вартою до вступу вироку в законну силу.

Строк відбування покарання обчислюється з моменту його фактичного затримання, тобто 2 травня 2023 року.

Стосовно товариша обвинуваченого ведеться окреме кримінальне провадження.

Мешканець Білгород-Дністровського району отримав вирок суду за крадіжку авто та насильство над водієм

Джерело: bessarabia.ua