Братчук назвав головну ціль останніх російських атак на Одесу

16 вересня 2024 р. 11:14

16 вересня 2024 р. 11:14


Будинок, пошкоджений через російську атаку на Одесу. Фото: Новини.LIVE

Останніми днями Одеса зазнає регулярних обстрілів російськими дронами і ракетами. Головною метою окупантів є терор проти мирного населення і цивільної інфраструктури.

Залякати одеситів

" На першому місці стоїть все-таки терор. Що стосується припортової інфраструктури, то засобами протиповітряної оборони, мобільними вогневими групами багато шахедів збиваються на підльоті чи ще у морі. Але характер свідчить про терор, перш за все ", — вважає Сергій Братчук.

Мобільних груп стане більше

Речник УДА також розповів, що ефективним засобом у боротьбі проти російських дронів проявили себе мобільні вогневі групи. Тому їхню кількість планують збільшити.

" Говорили, наприклад, про те, щоб були забезпечені зараз мобільні вогневі групи відповідним спорядженням. Мова йде навіть про збільшення такої кількості МВГ, тому що у нас є гарний приклад – атака 26 серпня. Повернуся до неї, тоді саме мобільними вогневими групами наших підрозділів було знищено дві крилаті ракети ", — відзначив Сергій Братчук.

Бомбосховища в Одесі

Побачити повний перелік сховищ можна за допомогою онлайн-мапи . На ній окремо зазначено близько 200 звичайних укриттів та 135 протирадіаційних бомбосховищ у різних районах міста. Також можна побачити, де є найближчий паркінг.

Під час тривоги всі паркінги міста мають бути відкритими для всіх охочих. Блокувати входи до бомбосховищ заборонено.

Якщо вхід до бомбосховища закритий чи ним неможливо з інших причин користатися, то слід звернутися за розв'язанням цієї проблеми до єдиного центру звернення громадян за номером "15-35". Також можна зателефонувати до поліції або до рятувальних служб.

Братчук назвав головну ціль останніх російських атак на Одесу

Джерело: odesa.novyny.live