Карта бойових дій в Україні 20 вересня

20 вересня 2024 р. 00:27

20 вересня 2024 р. 00:27


Сьогодні, 20 вересня, в Україні розпочався 940 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 20 вересня.

Українські війська нещодавно просунулися в Глушківському районі на захід від свого більшого виступу в Курській області на тлі безперервних штурмів у цьому районі 18 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 вересня, показують, що українські війська нещодавно просунулися на схід від Краснооктябрьского (на південний захід від Глушкового).

18 вересня українські сили продовжили наступ на більший виступ у Курській області. Українські війська нещодавно розширили свій більший виступ у Курській області на тлі продовження наступальних операцій України в цьому районі 18 вересня. 17 вересня Міноборони Росії заявило, що українські війська атакували південний схід від Коренево біля Обуховки і Любимовки і на північний захід від Суджі біля Малої Локні.

Російські війська нещодавно відбили територію в українському виступі в Курській області на тлі продовжених контратак Росії в цьому районі 18 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 і 18 вересня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на схід уздовж двох лісистих районів на південний схід від Коренево та на південь від Обуховки ( на південний схід від Коренево).

Карта бойових дій

18 вересня російські війська продовжили наступ на півночі Харківської області, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські війська продовжували штурмувати Вовчанськ (на північний схід від Харкова), а російські блогери стверджували, що українські сили проводили контратаки в межах Вовчанська та поблизу Глибокого та Липців (обидва на північ від Харкова).

Карта бойових дій

Російські війська 17 і 18 вересня продовжували наступальні операції на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського та на південний схід від Сіверська в районі Виїмки, але не зробили жодного підтвердженого просування в цьому районі.

Російські війська продовжували наступальні дії під Часовим Яром; на південь від Часового Яру біля Ступочок і Білої Гори; і на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки 17 і 18 вересня, але не досяг жодних підтверджених успіхів.Російський блогер заявив, що російські війська намагаються встановити міцні позиції в Жовтневому мікрорайоні (східний Часів Яр).

Карта бойових дій

Російські сили нещодавно досягли незначних успіхів у Торецьку на тлі безперервних наступальних операцій Росії в цьому районі 18 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, показують, що російські війська нещодавно просунулися вздовж вулиці Центральної у східному Торецьку, а російські блогери стверджували, що російські війська просунулися далі на північ і на захід у межах східного Торецька. Інший російський блогер стверджував, що російські війська просунулися в лісистих районах на південний схід від Торецька, хоча ISW не знайшло підтвердження цієї заяви.Російські війська також продовжували наступальні дії на північний схід від Торецька в районі Дачного; на південь від Торецька біля Неліпівки та Нью-Йорка; на південний захід від Торецька біля Олександрополя; і поблизу Торецька в напрямку Щербинівки 17 і 18 вересня.

Карта бойових дій

Повідомляється, що російські війська продовжували просування на південний схід і схід від Покровська, але не зробили жодних підтверджених наступів у напрямку Покровська 18 вересня. Російські мілблогери стверджували 17 і 18 вересня, що російські війська просунулися на захід через річку Журавка в межах Гродівки (на схід від Покровська) та в північній Гродівці.Російські блогери стверджували, що російські сили, які діяли на південний схід від Покровська, просунулися до вулиці Голголя у північно-східному Селидовому та до північної околиці Гірника. Інший російський блогер 18 вересня продовжував стверджувати, що російські війська захопили Гродівку та очищають місто. Однак ISW не знайшло підтвердження цих російських заяв. 17 вересня російські війська продовжували наступальні дії на схід від Покровська в районі Новоолександрівки, Новоторецьке, Зелене Поле, Воздвиженка, Гродівка, Красний Яр і на південний схід від Покровська в районі Новогродівки, Орлівки, Селидового, Михайлівки, Миколаївки, Маринівки, Желаного Першого, Українського та Цукуриного.

Карта бойових дій

Російські війська, які діяли на захід від Донецька, 17 і 18 вересня продовжували наступальні операції в районі Георгіївки та Максимільянівки, а також у напрямку Дальнього, але не підтвердили просування.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, показують, що російські сили нещодавно просунулися на північ від Водяного. Російські мілблогери стверджували, що російські війська продовжували просуватися поблизу шахти «Південнодонбаська №1», а українські сили продовжували контратаку біля шахт «Південнодонбаська» №1 та №3 (обидві на північний схід від Вугледару).

Російські та українські джерела не повідомляли про бойові дії в районі кордону Донецько-Запорізької області 18 вересня. 17 вересня ВМС України повідомили, що українські ракетні підрозділи нещодавно у невстановлену дату завдали ударів по російських складах боєприпасів поблизу окупованого Глибокого Маріупольського району Донецької області.

Як повідомляло Радіо Свобода, за словами очевидців, 13 вересня та в ніч з 15 на 16 вересня українські війська завдавали ударів поблизу Глибокого. Радіо Свобода опублікувало супутникові знімки, на яких видно пошкодження на імовірних російських складах боєприпасів і великі сліди підпалів на прилеглих територіях.

Карта бойових дій

18 вересня російські війська просунулися на схід Запорізької області в районі Гуляйполя, захопивши садову територію на північному заході Марфополя. Генштаб України підтвердив, що російські війська атакували поблизу Гуляйполя, але ISW не зафіксувала підтвердженого просування з 18 липня 2024 року. У західній Запорізькій області тривали обмежені позиційні бої без змін на лінії фронту, з російськими атаками на північ від Роботиного.

Карта бойових дій

На сході Херсонської області російські війська здійснили обмежені наземні атаки, а також інтенсивні повітряні бомбардування районів на заході Запорізької області, включаючи Кам’янське та Оріхів. У Херсонській області продовжують діяти підрозділи російського загону БАРС-33 і 154-го окремого розвідувального батальйону.

Карта бойових дій в Україні 20 вересня

Джерело: VGORODE (Одеса)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua