Дев'ятиповерхівку в Сергіївці відновлять до кінця року — фото

05 жовтня 2024 р. 18:08

05 жовтня 2024 р. 18:08


Дев'ятиповерхівка в Сергіївці. Фото: Служба відновлення та розвитку

Після удару російських ракет по Сергіївці, який зруйнував дев’ятиповерхівку у липні 2022 року, відновлювальні роботи активно тривають. Відбудова будинку має завершитися до кінця 2023 року.

Про це у п'ятницю, 5 жовтня, повідомила пресслужба Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області .

Які роботи уже провели

Відновлення будинку розпочалося 1 грудня 2023 року під керівництвом Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області. На цей момент уже відновлено конструкцію зруйнованої секції, зведено стіни та прокладено інженерні мережі.

"Наразі ведуться роботи з тинькування стін та стель у квартирах, монтажу сантехніки та водопровідних мереж. Завершуємо встановлення дверей та фарбування стін, а незабаром розпочнемо фарбування фасаду" , — повідомляють представники Служби відновлення.

Завершення відбудови будинку планується до кінця 2024 року, аби мешканці змогли повернутися до своїх домівок.

Удар по житловому будинку в Сергіївці: що відомо

Житловий будинок у Сергіївці був зруйнований 1 липня 2022 року внаслідок російської ракетної атаки. Того трагічного дня російські військові випустили три ракети типу Х-22, одна з яких влучила в дев’ятиповерхівку, повністю знищивши перший під’їзд та частково пошкодивши два інші. Внаслідок удару загинули мешканці, які проживали з першого по четвертий поверх. Загалом було зруйновано або пошкоджено 106 квартир.

Нагадаємо, в Одеській області керівник комунального підприємства, разом зі спільницею та інженером з технагляду підозрюються у розкраданні коштів , виділених на капітальний ремонт дев'ятиповерхівки та шести приватних будинків, постраждалих внаслідок російських обстрілів.

Також ми писали, що на Одещині витратять 84 млн грн на реставрацію школи, яку вже ремонтували у 2021 році.

Дев'ятиповерхівку в Сергіївці відновлять до кінця року — фото

Джерело: odesa.novyny.live