Двоє мешканців Болградського району викрали понад сотню овець

16 жовтня 2024 р. 17:21

16 жовтня 2024 р. 17:21


За змовою чоловіки викрали з пасовищ у селах Нижній Куяльник та Білка Березівського району 133 вівці, яких відігнали за 30 кілометрів, а частину з них продали. Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Одеській області, передає Бессарабія.UA.

Подія сталася у вересні поточного року. Чоловіки скористались тимчасовою відсутністю пастухів, щоб скоїти злочин. Отримавши повідомлення від власників, поліцейські встановили, що до крадіжок причетні двоє чоловіків з Болградського району. 61-річного правопорушника затримали одразу, тоді як його 18-річний спільник переховувався і був затриманий пізніше.

Своїми діями правопорушники спричинили потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму 550 тисяч гривень. Одному власнику поліцейські повернули усі 53 вівці, а другому – лише частину, яку вилучили у покупця. Місцеперебування інших тварин встановлюється.

На підставі зібраних доказів слідчі територіального підрозділу поліції повідомили обом фігурантам про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Старшому підозрюваному суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі вирішується питання щодо обрання аналогічного запобіжного заходу молодикові. За скоєне їм обом загрожує до восьми років позбавлення волі.

Слідство, розпочате за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, триває.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Березівська окружна прокуратура.

Двоє мешканців Болградського району викрали понад сотню овець

Джерело: bessarabia.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua