Фахівцям освітньої галузі Миколаївської області став у нагоді досвід Північного центру профтехосвіти на Одещині

17 жовтня 2024 р. 16:22

17 жовтня 2024 р. 16:22


У селищі Саврань директори закладів професійно-технічної освіти двох областей обмінялися досвідом роботи

Фахівцям освітньої галузі Миколаївської області став у нагоді досвід Північного центру профтехосвіти Одещини, що об’єднав колишні професійно-технічні училища у Кодимі, Балті та Саврані в одне ціле. Про це повідомила Одеська облдержадміністрація.

Зазначається, що у селищі Саврань департаменти освіти обох областей організували семінар для обміну досвідом щодо успішного функціонування таких закладів.

Північному центру професійної освіти в Саврані є що показати. Це і туристичний напрямок, громадське харчування, деревообробні технології, сучасний кулінарний хаб, в якому мають змогу підвищувати свою кваліфікацію шкільні кухарі Одещини.

В облдержадміністрації нагадили, що у 2017 році центр був створений шляхом злиття трьох закладів ПТО.

«На сьогодні Північний центр професійної освіти є яскравим прикладом новаторських змін у системі професійно-технічної освіти. Варто додати, що він один із десяти закладів на всю країну, який було відібрано до напряму «DECIDE: ПРОФТЕХ», що реалізує Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, а це означає ще більше можливостей та простору для реалізації ідей», - ідеться в інформації обласного органу влади.

Учасники семінари відзначили екодизайн в Північному центрі професійної освіти, затишні локації в ньому для навчання та відпочинку учнів, господарі розповіли вдало реалізовані за останні роки проєктів.

«Північний центр професійної освіти у Саврані – це заклад, в якому хочеться навчатися юнакам і дівчатам», - ідеться в інформації Одеської ОДА.

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ:

На Одещині вшанували пам’ять будівничого ринку «7 км» та найкращої громади регіону

На Одещині селищна рада виграла грант Уряду Великої Британії: «Жінки. Мир. Безпека: діємо разом»

Микола Заєць, редактор стрічки новин

Фахівцям освітньої галузі Миколаївської області став у нагоді досвід Північного центру профтехосвіти на Одещині

Джерело: pulsodes.od.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua