Намагалися розвідати маршрути ЗСУ: в Одесі та Донецькій області затримали агентів РФ

17 жовтня 2024 р. 18:03

17 жовтня 2024 р. 18:03


В Одесі та Донецькій області затримали трьох російських агентів. Жителька Краматорська та двоє одеситів розвідували локації Сил оборони та стратегічно важливих об'єктів Укрзалізниці.

За інструкцією ФСБ порушники обходили свої міста та приховано фіксували вузлові залізничні станції, якими переправлялися на фронт важке озброєння та боєприпаси.

Затримання агента РФ. Фото: Управління СБ України в Одеській області

Крім того, агентка з Донецької області мала виявляти позиції українських військ, що тримали оборону на Краматорському напрямку. Для цього колаборантка об’їжджала населені пункти поблизу передової та під час побутових розмов випитувала розвідінформацію в місцевих жителів. Отримані відомості агенти месенджером передавали своєму російському куратору у вигляді позначок на гугл-картах із детальним описом.

Затримання агента РФ.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантів та затримали їх за місцем проживання. Під час обшуків в агентів вилучили мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з російським куратором.

Двом фігурантам повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (частина друга статті 111 Кримінального кодексу України), а дії третього агента кваліфікували як несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану (частина третя статті 114-2 Кримінального кодексу України).

Наразі всі троє колаборантів перебувають під вартою. Їм загрожує від 12 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Намагалися розвідати маршрути ЗСУ: в Одесі та Донецькій області затримали агентів РФ

Джерело: VGORODE (Одеса)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua