Карта бойових дій в Україні 18 жовтня

18 жовтня 2024 р. 12:11

18 жовтня 2024 р. 12:11


Сьогодні, 18 жовтня, в Україні розпочався 968 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 18 жовтня.

16 жовтня російські джерела повідомили, що невідомі особи вбили заступника командувача Навчального центру Сил спеціальних операцій (ССО) Росії Микиту Кленкова під Москва-Сіті.

Європейський Союз (ЄС) 16 жовтня виступив із заявою, в якій засудив страти росіянами українських військовополонених і зазначив, що щонайменше 177 українських військовополонених загинули в російському полоні з лютого 2022 року.

Нещодавно українські війська просунулися під Торецьком і Покровськом. Російські війська нещодавно просунулися в Курській області та поблизу Часового Яру, Покровська та Курахового.

Російські війська просунулися на західному боці українського виступу в Курській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 жовтня, показують, що російські війська просунулися на південь від Зеленого Шляху (на південний схід від Коренево). Вони продовжували бої на південний схід від Коренево біля Любимівки, Малої Локні та Новоіванівки; і на південь від Суджі біля Плехово.

Карта бойових дій.

Російські війська продовжували штурм на північний схід від Харкова поблизу Вовчанська та Стариці 16 і 17 жовтня, але підтверджених змін поблизу лінії фронту не було.Речник української бригади, яка діяла на харківському напрямку, повідомив 17 жовтня, що українська операція 15 жовтня, яка розчистила лісовий масив площею 400 га на північ від Липсів (на північ від Харкова), стала результатом тривалих зусиль України відкинути російські війська до міжнародного кордону між Харківською та Бєлгородською областями.

Карта бойових дій.

Російський блогер стверджував, що українські диверсійно-розвідувальні групи увійшли в лісову зону на захід від Журавлівки Бєлгородської області (безпосередньо через міжнародний кордон на північ від міста Харкова та на північний захід від російського виступу на півночі Харківської області) і безуспішно намагалися закріпитися в районі, перш ніж його відбили російські війська.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що нещодавно російські війська вийшли на невстановлену позицію в радіусі чотирьох кілометрів від Куп’янська, і зазначив, що українська влада евакуює мирне населення з Куп’янська та прилеглих районів.

Карта бойових дій.

17 жовтня російські війська продовжували наступальні дії на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки, але підтверджених успіхів не досягли.

Окупанти нещодавно просунулися в межах і на південний схід від Часового Яру.

Карта бойових дій.

Українські сили нещодавно повернули собі територію в межах Торецька.

Карта бойових дій.

Російські сили нещодавно просунулися на південний схід від Покровська, а українські сили нещодавно просунулися на схід від Покровська. Також українські сили відновили маргінальні території поблизу Миколаївки (на схід від Покровська та на захід від Гродівки).

Російські війська продовжували наступальні дії на схід від Покровська в районі Промінь і на південний схід від Покровська в районі Сухого Яру, Лисівки, Селидового, Ізмайлівки, Новодмитрівки, Новоселидівки, Гірника та Зоряного. Російський блогер стверджував, що невеликі російські піхотні штурмові групи на Покровському напрямку працюють парами, в яких одна група намагається створити тактичний плацдарм на передовій позиції, а інша група йде позаду для підтримки. Повідомляється, що елементи російської "дивізії чорних ножів" атакують поблизу Селидового.

Карта бойових дій.

Російські війська просунулися в межах Максимілянівки. Російські джерела, включно з Міністерством оборони (МО), заявили 17 жовтня, що російські війська повністю захопили Максимілянівку, хоча ISW не знайшло підтвердження цієї заяви.

17 жовтня російські війська продовжували наступальні операції на південний захід від Донецька, але не досягли жодного підтвердженого просування в цьому районі.

Карта бойових дій.

16 і 17 жовтня російські війська вели штурм на північний захід від Роботиного, поблизу Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного), на північ від Вербового (на схід від Роботиного), у напрямку Новоданилівки (на північ від Роботиного) та Кам’янського (на південь від Степногірська). Підрозділи 35-ї загальновійськової армії (СВО) Росії, як повідомляється, продовжують діяти в напрямку Пологів (східна Запорізька область).

Карта бойових дій в Україні 18 жовтня фото 1

Російські війська продовжували атакувати східну (лівобережну) Херсонську область 16 і 17 жовтня, але не зробили жодного підтвердженого просування.

Карта бойових дій в Україні 18 жовтня

Джерело: VGORODE (Одеса)