Вчителька з Вилківської громади розповіла про свій шлях до перемоги у конкурсі «РодовідУчитель – 2024»

18 жовтня 2024 р. 13:22

18 жовтня 2024 р. 13:22


Вчителька української мови та літератури Вилківського ЗЗСО №2 Марина Олексіївна Соловйова стала однією з 33 переможців Всеукраїнського освітньо-методологічного відбору «РодовідУчитель – 2024». Про свій педагогічний шлях, принципи роботи та участь у конкурсі вчителька розповіла Бессарабія.UA.

У відборі, який проводиться втретє, взяли участь 313 вчителів початкових класів та вчителів, що викладають інтегровані курси на рівні базової середньої освіти. Мета заходу — виявити кращих педагогів, які впроваджують технології особистісного розвитку здобувачів загальної середньої освіти. На цю тему учасники представили свої роздуми.

Це вже друга участь вчительки у конкурсі «РодовідУчитель” . У 2023 році їй не вдалося дійти до фіналу, але наполегливість Марини Олексіївни врешті принесла позитивний результат.

“Цього року я знову спробувала свої сили, і в мене це вийшло. Григорій Сковорода говорив, що людина здатна досягти всього, чого прагне, якщо докладе зусиль і слідуватиме своїм бажанням. Зусилля та бажання — і все вийде”, — поділилася переможниця.

Марина Олексіївна Соловйова народилася у місті Вилкове. У 2000 році закінчила Ізмаїльський державний гуманітарний університет. В освіті має 26-річний досвід роботи, викладає українську мову та літературу у 5-11 класах, старший вчитель Вилківського ЗЗСО №2.

За кваліфікаційною категорією 46-річна педагогиня є спеціалістом вищої категорії. Окрім основного напрямку роботи, Марина Соловйова є класним керівником у 5 класі, це вже четвертий за ліком клас, який працює під її наставництвом.

Вона зізнається, що на початку вчителювання опанувати та повірити у себе їй допомогли старші колеги, адміністрація школи.

“Досвід приходить з роками, а головне, щоб було бажання вчитися новому та цікавому. Змінюється покоління дітей, їх вподобання, необхідно зацікавити учнів. У цьому мені допомагають інтерактивні, проєктні методи,  критичне мислення”, — розповідає Марина Соловйова.

У роботі вчителька дотримується таких принципів як індивідуальний підхід, емпатія, стимулювання до критичного мислення та відкритість до зворотного зв’язку. Ці принципи допомагають їй створити продуктивну та дружню атмосферу в класі.

Вона двічі проходила підготовку експертів до оцінювання професійних компетентностей вчителів української мови та літератури, які реалізують Державний стандарт базової середньої освіти. Також Марина Олексіївна експертка у проведенні інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти.

Додамо, організатором відбору «РодовідУчитель – 2024» є Громадська організація «РОДОВІДсвіт». Проєкт реалізується за інформаційної підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти». Марина Соловйова та інші переможці отримають дипломи та стануть учасниками тренінгу з упровадження особистісно-розвивальної системи в освітній процес за авторською методикою кандидата педагогічних наук Валерія Киричука.

Вчителька з Вилківської громади розповіла про свій шлях до перемоги у конкурсі «РодовідУчитель – 2024»

Джерело: bessarabia.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua