Житель Білгород-Дністровського району проведе за ґратами три роки за продаж зброї

18 жовтня 2024 р. 14:45

18 жовтня 2024 р. 14:45


У березні поточного року поліцейські встановили, що чоловік зберігає за місцем мешкання зброю та вибухонебезпечні предмети й підшукує на них покупців. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області, передає Бессарабія.UA.

Вжитими заходами було задокументовано, як він в одному з сіл Успенівської територіальної громади з інтервалом у кілька днів продав пістолет за десять тисяч гривень та два корпуси ручних осколкових гранат із запалами до них за чотири тисячі гривень.

Правоохоронці затримали правопорушника в процесуальному порядку та в якості речових доказів вилучили збуті ним небезпечні предмети й кошти, отримані у протиправний спосіб.

На час досудового слідства судом фігуранту було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За висновками судово-балістичної експертизи, проданий зловмисником «товар» – самозарядний 9-міліметровий пістолет Макарова, який належить до короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, придатний для неодноразового проведення пострілів, та два корпуси з двома запалами, що в сукупності утворюють ручні осколкові гранати Ф-1, які належать до бойових припасів та придатні до вибуху.

Як повідомив начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко, слідчі висунули фігуранту обвинувачення у придбанні, носінні, зберіганні, збуті вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України правоохоронці скерували до суду, який, дослідивши отримані матеріали та зібрані поліцейськими докази, визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді трьох років і одного місяця позбавлення волі.

Житель Білгород-Дністровського району проведе за ґратами три роки за продаж зброї

Житель Білгород-Дністровського району проведе за ґратами три роки за продаж зброї

Джерело: bessarabia.ua