До України повернули тіла 501 загиблого Захисника

18 жовтня 2024 р. 16:05

18 жовтня 2024 р. 16:05


Тіла полеглих Героїв після ідентифікації передадуть родинам для поховання з усіма військовими почестями, передає Бессарабія.UA з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Загиблих Захисників повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром СБУ,  МВС України, Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України.

Зокрема вдалося репатріювати 382 тіла Захисників, що загинули на Авдіївському напрямку, 56 полеглих воїнів з Бахмутського напрямку, 45 тіл Оборонців з Мар’їнського напрямку, 6 тіл полеглих Захисників на Вугледарському напрямку, 4 полеглих воїни на Запорізькому напрямку,  7 тіл Оборонців, що воювали на Луганському напрямку. Також вдалося повернути 1 тіло з моргу на території рф.

За допомогою ЗСУ репатрійовані тіла та останки перевезуть до визначених державних установ, де представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти зможуть встановити особи загиблих.

До України повернули тіла 501 загиблого Захисника

Джерело: bessarabia.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua