Музей на колесах — одеські митники вилучили цілу колекцію антикваріату

18 жовтня 2024 р. 16:21

18 жовтня 2024 р. 16:21


Вилучена митниками Біблія. Фото: Одеська митниця

У пункті пропуску "Орлівка" затримали 63-річну громадянку України, яка їхала до Болгарії на власній автівці KIA. У її машині виявили одразу декілька схованок з раритетними речами. Жоден з артефактів водійка не задекларувала .

Про це повідомили в Одеській митниці .

Біблія серед одягу

У багажнику машини митники знайшли картонну коробку зі швейною машинкою SINGER. На пасажирському сидінні жінка заховала серед сумок і пакетів замотаний у тканину акордеон WELTMEISTER. Крім того, в салоні автівки у сумках між особистими речами та одягом виявився "Новий Заповіт" 1902 року видання, банкнота 1909 року та понад 300 монет різних країн, карбованих з 1930 по 2018 років.

Сама водійка розповіла, що везла все це дітям.

На неї склали протокол за порушення митних правил. Речі вилучили й передали на експертизу.

Нагадаємо, у пункті пропуску "Орлівка" митники перевірили сумку пасажира автобуса, який прямував до Болгарії. Серед особистих речей виявили понад 190 старовинних монет, купюр і марок . Ніяких дозвільних документів на їх вивезення у чоловіка не було.

Також у тому самому пункті митники виявили срібні предмети , більшість з яких мають ознаки старовини. Іноземець намагався вивезти колекцію без відповідних документів. За фактом порушення митних правил складено протокол.

Музей на колесах — одеські митники вилучили цілу колекцію антикваріату

Джерело: odesa.novyny.live

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua