В Одесі інсценували вбивство голови громадського формування: підставний кілер "виконав" замовлення

22 жовтня 2024 р. 14:20

22 жовтня 2024 р. 14:20


В Одесі затримали чоловіка, який на замовлення російської спецслужби замовив вбивство одеського бізнесмена та голови громадського формування з охорони правопорядку Геннадія Бейбутяна. Правоохоронці інсценували вбивство, замовник отримав фото та відео з "жертвою", а інформація про смерть чоловіка з'явилася на офіційних ресурсах поліції.

Що відомо: за даними СБУ, вбивство замовила російська спецслужба, яка хотіла здійснити показову ліквідацію діяча, який публічно підтримував мобілізацію.

Також встановлено, що після успішного виконання завдання спецслужби рф планували замовити вбивства інших активістів з проукраїнською позицією.

Втім, правоохоронці провели багатоходову операцію та імітували вбивство, щоб знайти і затримати законспірованого ворожого агента.

Ним виявився 43-річний громадянин України, який потрапив у поле зору російських спецслужб у 2017 році, коли працював у службі безпеки одного з російських олігархічних кланів. Після повномасштабного вторгнення звʼязок з ним було поновлено.

Затримання агента, який на замовлення куратора з рф готував вбивство Затримання агента, який на замовлення куратора з рф готував вбивство

Подробиці: агент знайшов кілера, якому пообіцяв йому 80 тис доларів за вбивство та передав детальну інформацію про жертву – фото, звички, місце проживання і роботи.

Щоб запобігти злочину і отримати докази на агента, СБУ вивели його на підставного кілера, який діяв під контролем правоохоронців: придбав пістолет з набоями, "виконав" завдання і відзняв "тіло жертви" на телефон.

Правоохоронці попередили та інсценували вбивство Правоохоронці попередили та інсценували вбивство

Після імітації вбивства кілер передав своєму замовнику підтверджуючі фото і відео з місця події.

У цей же час правоохоронці затримали агента "на гарячому", коли він збирався передати докази вбивства своєму куратору з рф.

Під час затримання у нього знайшли бойову гранату Ф-1, застосування якої могло призвести до людських жертв, та мобільний телефон з важливими для слідства доказами.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 15, пп. 6, 11 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама

В Одесі інсценували вбивство голови громадського формування: підставний кілер "виконав" замовлення

Джерело: bilyayivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua