В Одесі ухилянтам нібито почали блокувати банківські картки — як це відбувається

23 жовтня 2024 р. 01:31

23 жовтня 2024 р. 01:31


Чоловік біля банкомата. Ілюстраційне фото: УНІАН

З'явилась суперечлива та не перевірена інформація, що деяких одеським ухилянтам вже заблокували банківські картки через те, що вони не поновили свої дані в ТЦК . Мережею гуляють скріншоти мобільного банківського застосунку, де рахунок клієнта заблокований за розпорядженням Міністерства юстиції.

Про це повідомляють пропагандистські проросійські Telegram-канали.

Як блокують картки ухилянтів

Судячи з наявних скриншотів, банківський рахунок одного з ухилянтів заблокований на вимогу ТЦК. Сам банк звітує, що особисто не має до рішення жодного відношення і пропонує клієнту звернутись до судових виконавців.

Також на скриншоті видно суму штрафу, який призначається для сплати в Міністерство юстиції. Судячи з суми, це вже не перший несплачений штраф ухилянта. Категорія штрафу вказана, як адміністративне правопорушення (крім безпеки дорожнього руху).

Раніше ми повідомляли, що згідно з чинним законодавством, штрафи за порушення військового законодавства можуть бути винесені як у присутності порушника, так і заочно. Причому у другому випадку людина може дізнатися, що стосовно неї було виписано постанову вже після порушення виконавчого провадження та блокування банківських рахунків .

За процедурою, якщо військовозобов'язаний, наприклад, не оновив свої дані, він підпадає під відповідальність за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), що передбачає штраф від 17 тис. грн, а за повторне порушення — 25,5 тис. грн.

Нагадаємо, чоловік, який супроводжував особу з інвалідністю, не зміг виїхати в Польщу через рішення львівських прикордонників. Він оскаржив це обмеження в суді.

Також у Рівненській області чоловік не з'явився до територіального центру комплектування у зазначений час, оскільки відмовився від служби. Внаслідок цього відбулося судове засідання.

В Одесі ухилянтам нібито почали блокувати банківські картки — як це відбувається

Джерело: odesa.novyny.live

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua