Підприємці Полтавщини зможуть отримати до 480 тисяч гривень на енергонезалежність

25 липня 2024 р. 11:39

25 липня 2024 р. 11:39


Уряд запровадив фінансову програму для підприємців. Завдяки цій програмі вони зможуть отримати до 480 тис. грн на придбання установок, що виробляють електроенергію.

Про це повідомили на сайті «Полтаваобленерго» 25 липня.

Для підприємців, які бажають отримати альтернативні системи живлення, уряд готовий надати кредит на суму до 480 тис. грн. Цей кредит доступних на 10 років під 0% річних.

На ці кошти підприємці зможуть придбати сонячні панелі або вітрові установки, які генерують електроенергію. Щоб отримати кредит можна звернутися до українських банків.

Нагадаємо, у Полтаві основним методом заощадження електроенергії розглядають систему когенерації – метод використання «зайвої» енергії.

Нині влада міста розробляє альтернативні системи живлення та готується до осінньо-зимового періоду. Разом з енергетиками вона працює над тим, щоб встановити когенераційні системи та максимально ефективно використовувати «вільну енергію».

Тривають консультації з «Полтаватеплоенерго» та «Полтаваобленерго» щодо технічних робіт для налаштування когенерації для громади. Таке обладнання має на меті замінити ресурс теплоелектростанцій, які зазвичай виробляють тільки електроенергію. Тепло, що утворюють при цьому, безцільно втрачають. Натомість когенераційні установки більш екологічні системи живлення, бо для них потрібно менше палива.

Раніше ЗМІСТ писав про природні енергоресурси. Зокрема, на Полтавщині будують вітрову електростанцію. Саме завдяки їй планують закрити дефіцит електроенергії загалом у східному регіоні. На території Глобинської громади планують встановити від 100 вітротурбін. Їх розташують на значній відстані одна від одної, щоб зменшити вразливість електростанції перед російськими обстрілами.

Підприємці Полтавщини зможуть отримати до 480 тисяч гривень на енергонезалежність

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua