Полтава передасть систему відеонагляду «Безпечне місто» поліціянтам області

26 липня 2024 р. 12:42

26 липня 2024 р. 12:42


Полтавська міськрада передає систему відеонагляду «Безпечне місто» поліції області. Її інтегрують в систему «Безпечна Полтавщина», в якій вже є 1300 камер відеоспостереження на території 17 громад регіону.

За словами очільника УЖКГ Тараса Панасенка, на останній сесії Полтавської міськради, яка відбулася 23 липня, депутати ухвалили рішення щодо передачі поліції 339 камер системи «Безпечне місто». Попри це, вони лишаються на балансі міста й громада має доступ до них.

Також міськрада надала субвенцію у розмірі 5 млн грн: 1 млн 800 тис. грн спрямують на закупівлю комплектів обладнання для встановлення камер, а 3 млн 200 тис. грн — на оновлення та інтеграцію системи.

Наразі ж у Полтаві повноцінно працюють 332 камери. За словами директора «Міськсвітла» Руслана Решетила, п'ять з них наразі ремонтують. Ще дві камери вийшли з ладу. Він зауважив, що під час планування розширення системи «Безпечне місто», громада стикнулася з проблемою.

poltavska-khvilia_xcwi/Xf0QrQXIR.jpeg

Тобто, систему «Безпечне місто» інтегрують в систему «Безпечна Полтавщина», яку використовують поліціянти. Таким чином Полтаві не доведеться витрачати 5 млн грн з бюджету на заміну сервера системи.

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв також додав, що під час пошуку новонародженої дівчинки, яку викрали з перинатального центру в Кременчуці , правоохоронцям доводилося оглядати всі записи з приватних камер відеоспостереження.

poltavska-khvilia_xcwi/SHaXrQXSR.jpeg

Також він зазначив, що встановлення цих камер сприятиме підвищенню рівня безпеки жителів Полтавщини.

Нагадаємо, що у травні підприємство «Міськсвітло» замовило обслуговування системи відеонагляду «Безпечне місто» , однак торги не відбулися .

Сподобалась стаття? Mожеш подякувати авторці гривнею.

Ще по темі :

4 серп.

24 квіт.

22 трав.

Ще з рубрики : " Новини "

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар

Полтава передасть систему відеонагляду «Безпечне місто» поліціянтам області

Джерело: poltavawave.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua