Кременчужанам не рекомендують поки що купатися у Дніпрі та Сухому Кагамлику

26 липня 2024 р. 15:48

26 липня 2024 р. 15:48


Перевищення лактопозитивної кишкової палички.

Кременчужанам не рекомендують поки що купатися у Дніпрі та Сухому Кагамлику. Про це інформує пресслужба Кременчуцької міськради.

Кременчуцький районний відокремлений підрозділ Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що за результатами санітарно-мікробіологічного дослідження, проведеного 26 липня 2024 року, показники мікробіологічної забрудненості (індекс ЛКП) води річкової (річки Дніпро та Сухий Кагамлик) не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам:

-        р. Сухий Кагамлик , пляж у районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький»,  індекс ЛКП - початок пляжу - 6 200, кінець пляжу - 70 000 (допустиме значення – 5 000).

-        р. Дніпро, Центральний пляж, індекс ЛКП - початок пляжу - 9 500,  кінець пляжу - 21 000 (допустиме значення – 5 000).

З метою недопущення виникнення та розповсюдження  інфекційних захворювань під час відпочинку, громадянам рекомендовано здійснювати обмежувальні заходи щодо купання в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» (р. Сухий Кагамлик») та на Центральному пляжі (р. Дніпро), не використовувати воду з водойм для миття рук, фруктів та овочів, а також не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш за все для купання.

За матеріалами джерела

Кременчужанам не рекомендують поки що купатися у Дніпрі та Сухому Кагамлику

Джерело: kg.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua