Уродженець Петрівки-Роменської виборов бронзу на Паралімпійських іграх

02 вересня 2024 р. 19:19

02 вересня 2024 р. 19:19


Роман Данилюк із Петрівки-Роменської став бронзовим призером у штовханні ядра, пише Гадяч.City

Джерело: Петрівсько-Роменська громада

Роман Данилюк із Петрівки-Роменської бере участь у складі національної збірної у Паралімпійських іграх. 31 серпня у Парижі він здобув бронзу в штовханні ядра (клас F12). Романові вдалося штовхнути ядро на 16,11 метра, що дозволило йому посісти третє місце. Срібло також за українським параатлетом. Друге місце зайняв Володимир Пономаренко.

«Вдячний усім, хто йде зі мною по шляху до моїх спортивних перемог! Дякую Збройним силам України, завдяки вашій сміливості й силі, ми, спортсмени, можемо прославляти Україну на спортивній арені!» – зазначив Роман Данилюк у своєму Фейсбук. Тренер — Іван Кирдода, повідомляє відділення Національного олімпійського комітету у Черкаський області.

Що відомо про Романа Данилюка

Паралімпіада у Парижі — третя у житті Романа Данилюка. Він брав участь у Ріо-2016 (бронза) та Токіо-2020 (срібло). Атлет представляє Черкащину. Член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів із вадами зору. У 2015 році у Катарі став рекордсменом світу у штовханні ядра з результатом 16,64 м. У 2019 році у Лондоні встановив новий світовий рекорд 16,69 метра. Заслужений майстер спорту України із легкої атлетики.

Реклама

Уродженець Петрівки-Роменської виборов бронзу на Паралімпійських іграх

Джерело: hadiach.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua