Загрози для Полтавщини з повітря: мапа тривог 3 вересня

03 вересня 2024 р. 09:32

03 вересня 2024 р. 09:32


Відстежуємо причини тривог на Полтавщині цієї доби.

Мапа тривог 3 вересня:

09:08. Повітряна тривога на Полтавщині.

Мапа тривог 3 вересня

У ніч на 3 вересня українські воїни захистили небо над Полтавщиною

3 вересня уночі російські дрони фіксували у межах Полтавщини. Небезпека для Полтави та Кременчука була повʼязана зі збиттям дронів. Безпілотники витали над Полтавою, Хоролом, Котельвою тощо. Українські воїни збивали дрони упродовж ночі.

У ніч на 3 вересня росіяни завдали удару 35-ма ударними дронами типу «Шахед». Також Україну атакували трьома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 та ракетою Х-59/69. Напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.

У протиповітряному бою збили 27 ударних дронів, ще шість – локаційно втрачені. Інформація про руйнування чи потерпілих не надходила. Ще два ворожі безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської області та окупованої Донеччини.

Протиповітряна оборона працювала у Полтавській, Херсонській, Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Чернігівській та Сумській областях.

У ніч на 2 вересня російські безпілотники дісталися околиць Полтави. Дрони виявили біля Полтави о першій ночі. Один ударний безпілотник типу «Шахед» летів курсом на Полтаву з південного боку. Його зафіксували за 25 км до міста.


Полтава – місто, яке раніше вважали відносно безпечним через віддаленість від лінії розмежування. Зі зміною лінії фронту місто усе частіше стає мішенню російських обстрілів. Сповіщення про дрони, що наближаються до Полтави уночі стали майже щоденними, тож укриття актуальні як ніколи. Чи достатньо їх у Полтаві ? Читайте на ЗМІСТі .

Загрози для Полтавщини з повітря: мапа тривог 3 вересня

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua