Як вимикатимуть світло на Полтавщині 5 вересня: графік

05 вересня 2024 р. 10:44

05 вересня 2024 р. 10:44


В області діятиме графік погодинних відключень світла. Електроенергію вимикатимуть для однієї черги споживачів.

Про графік відключень повідомили в «Полтаваобленерго».

З 00:00 до 23:59 вимикатимуть по одній черзі споживачів.

Як вимикатимуть світло на Полтавщині 5 вересня: графік

Дізнатися до якої черги належить ваша адреса можна тут .

Відключення світла на Полтавщині

Через пошкоджені розподільчі системи після ворожої атаки 26 серпня обмеження електроенергії в областях можуть діяти впродовж 1-2 тижнів.

Про це розповів президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков, в ефірі «КИЇВ24», повідомляє видання «Економічна правда» 27 серпня. За його словами, 26 серпня відбулася одна з наймасовіших атак росіян на енергооб’єкти України. Ворог хотів спричинити блекаут:

«Обмеження будуть діяти не тільки сьогодні. Я думаю, тиждень-два, якщо не буде таких масованих атак».

Наразі енергетики працюють над відновленням пошкодженої інфраструктури.

Додамо, що 26 серпня, Росія випустила по Україні понад 100 ракет та близько 100 «Шахедів». Під час атаки лунали вибухи майже по всій території країні. У кількох областях пошкоджені об'єкти енергетики.

Нагадаємо, російське вторгнення в Україну стало не лише військовим, а й енергетичним викликом. Систематичні ракетні та дронові атаки на енергетичну інфраструктуру стали руйнівним інструментом у руках окупантів.

Електростанції, підстанції та лінії електропередачі стали мішенями. Наслідком цього стали масштабні відключення світла по всій країні, які значно ускладнили життя мільйонів українців.

З 22 березня 2024 року росіяни завдали вісім масованих ракетно-дронових ударів по обʼєктах генерації електроенергії. Вони пошкодили усі великі теплові та гідроелектростанції України. За даними Міністерства енергетики, цьогоріч упродовж березня-червня країна втратила понад 9 ГВт генеруючих потужностей. Це потужність, яку споживають у пікові години влітку Нідерланди або Словаччина та країни Балтії разом.

Над збереженням та збалансуванням системи працює Національна енергетична компанія «Укренерго». ЗМІСТ передав фахівцям компанії запитання від полтавців, які писали у коментарях під нашими матеріалами. Про особливості розподілу енергії, причини відсутності світла, адаптацію до війни та спростували фейки про продаж енергії за кордон читайте у відповідях експертів за посиланням .

Як вимикатимуть світло на Полтавщині 5 вересня: графік

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua