«Шахеди» атакували Полтавщину: в області працювала ППО

05 вересня 2024 р. 11:12

05 вересня 2024 р. 11:12


У ніч на 5 вересня росіяни атакували Україну «Шахедами» та балістичною ракетою «Іскандер-М». Дрони цієї ночі збивали на Полтавщині та ще в 11 областях.

У ніч на 5 вересня ворог атакував однією балістичною ракетою «Іскандер-М» із окупованого Криму та 78-ма ударними БпЛА типу Shahed. До відбиття повітряного нападу противника залучалися авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.

У результаті протиповітряного бою збили 60 «Шахедів». Два безпілотники повернулись у росію, один – у білорусь. 15 – локаційно втрачені на території України.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях.

«Шахеди»

Нагадаємо, що у ніч на 4 вересня захисники збили 27 повітряних цілей у небі над Україною. Протиповітряна оборона працювала у 10 областях.

Вночі ворог завдав удару по країні ракетами повітряного і наземного базування та ударними дронами типу «Шахед».

Радіотехнічні війська виявили 42 повітряні цілі. Серед них:

  • 2 аеробалістичні ракети Х-47 М2 «Кинджал» із літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області;
  • 2 крилаті ракети Х-22 із літаків Ту-22М3 з повітряного простору над акваторією Чорного моря;
  • 6 крилатих ракет Х-101 із літаків Ту-95МС з повітряного простору Волгоградської області;
  • 3 крилаті ракети «Іскандер-К» із території окупованого Криму;
  • 29 ударних БпЛА «Shahed-131/136 (райони пусків Курська обл. – рф).

Оборонцям вдалося збити 4 крилаті ракети Х-101 та 3 крилаті ракети «Іскандер-К». Окрім цього, ліквідували 22 ударні БпЛА.  Також відомо, що 6 дронів локаційно втрачено, один – полетів у Білорусь.

Атака Полтави: деталі від Президента України

Дві балістичні ракети атакували Полтаву зранку 3 вересня. Влучання сталися по території навчального закладу й сусідньої лікарні. За дорученням президента проведуть розслідування обставин трагедії. До рятувальної операції залучені всі служби.

В області оголошена триденна жалоба за загиблими, а лікарі борються за життя поранених, які перебувають у тяжкому стані. Окрім Інституту звʼязку, влучання двох ракет стали бідою і для цивільних, які живуть поруч.

«Шахеди» атакували Полтавщину: в області працювала ППО

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua