На Полтаву летить дрон: можлива робота ППО

05 вересня 2024 р. 12:33

05 вересня 2024 р. 12:33


Ворожий БпЛА на північ від Полтави, продовжує рух у північно-західному напрямку.

У Полтавській громаді пролунали вибухи, повідомили ЗМІСТу місцеві жителі. Ймовірно, збивають дрон.

За даними Повітряних Сил ЗСУ, ракетна небезпека оголошена для Полтавщини . Також зафіксований рух ворожого дрона у напрямку Полтави. Моніторингові канали сповіщають, що йдеться про розвідувальний безпілотник, ймовірно, дрон типу «Орлан-10 ». Він може перебувати північніше Полтави.

У ніч на 5 вересня росіяни атакували Україну «Шахедами» та балістичною ракетою «Іскандер-М». Дрони цієї ночі збивали на Полтавщині та ще в 11 областях.

Наразі в області оголошена жалоба за загиблими унаслідок удару по Інституту звʼязку, влучання двох ракет стали бідою і для цивільних, які живуть поруч. Дві балістичні ракети атакували Полтаву зранку 3 вересня. Влучання сталися по території навчального закладу й сусідньої лікарні.

У ніч на 4 вересня захисники збили 27 повітряних цілей у небі над Україною. Протиповітряна оборона працювала у 10 областях, й зокрема в Полтаві.

Полтава – місто, яке раніше вважали відносно безпечним через віддаленість від лінії розмежування. Зі зміною лінії фронту місто усе частіше стає мішенню російських обстрілів. Сповіщення про дрони, що наближаються до Полтави уночі стали майже щоденними, тож укриття актуальні як ніколи. Чи достатньо їх у Полтаві ? Читайте на ЗМІСТі .

Скільки укриттів у Полтавській громаді

ЗМІСТ писав , що у ніч на 19 серпня один із «Шахедів» не долетів до Полтави 10 км. Опівночі ударний дрон, за даними OSINTерів, пролітав північніше Миргорода курсом на Лубни зі східного боку орієнтовно за 30 км від міста. Згодом дрон фіксували східніше Семенівки. Близько першої ночі один дрон фіксували у районі Глобиного.

30 серпня ударні дрони ледь не дісталися Полтави. Тієї ночі дрони маневрували різними районами й частина з них полетіла до іншої області, повідомили Повітряні Сили ЗСУ. Російські безпілотники залітали через сусідні області з різних напрямків, а ракетою армія РФ намагалася вдарити по Миргороду.

На Полтаву летить дрон: можлива робота ППО

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua