Протиповітряний бій прийняли воїни Полтавщини 6 вересня

06 вересня 2024 р. 09:08

06 вересня 2024 р. 09:08


Протиповітряна оборона знищувала ворожі цілі, що порушили повітряний простір у ніч на 6 вересня.

Україну російська армія атакувала авіаційною ракетою Х-59 та протирадіолокаційною ракетою Х-31П. Також по регіонам вдарили 44 ударними дронами типу «Шахед».

У протиповітряному бою знищені 27 безпілотників. Ще 8 безпілотників є локаційно втраченими на території України  (імовірно упали під впливом засобів РЕБ). Також один БпЛА повернув у напрямку окупованої Донеччини. Повітряні Сили ЗСУ повідомляють, що ще кілька повітряних цілей (ймовірно ударні дрони) спостерігаються в повітряному просторі на півночі. Триває бойова робота.

Протиповітряна оборона працювала у Полтавській Київській, Кіровоградській, Вінницькій та інших областях.

Про обстріл Полтавщини і відбиття атак

5 вересня стало відомо, що ворожий БпЛА на північ від Полтави, летів у північно-західному напрямку. У Полтавській громаді пролунали вибухи, повідомили ЗМІСТу місцеві жителі.

Оекрім цього, у ніч на 5 вересня росіяни атакували Україну «Шахедами» та балістичною ракетою «Іскандер-М». Дрони тієї ночі збивали на Полтавщині та ще в 11 областях.

Полтава – місто, яке раніше вважали відносно безпечним через віддаленість від лінії розмежування. Зі зміною лінії фронту місто усе частіше стає мішенню російських обстрілів. Сповіщення про дрони, що наближаються до Полтави уночі стали майже щоденними, тож укриття актуальні як ніколи. Чи достатньо їх у Полтаві ? Читайте на ЗМІСТі .

Скільки укриттів у Полтавській громаді

Протиповітряний бій прийняли воїни Полтавщини 6 вересня

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua