З новими проєктантами для ремонту серпантину в Полтаві уклали договір

06 вересня 2024 р. 12:43

06 вересня 2024 р. 12:43


З фірмою «Мостопроект» уклали договір на розроблення проєкту капремонту по вул. Паїсія Величковського.

Про це відомо з платформи публічних закупівель.

Розроблення проєктно-кошторисної докуметації замовляє міське управління житлово-комунального господарства. Для цього оголосили тендер. На торги зайшла одна компанія – «Науково-виробнича фірма "Мостопроект"». З підрядником уклали договір.

До січня 2025 року фірма розробити проєкт капремонту по вул. Паїсія Величковського в межах аварійної ділянки, від вул. Лугова до примикання на вул. Лисенка. Роботи коштуватимуть 2 млн 745 тис. грн.

У проєкті компанія має передбачити:

  • заходи для забезпечення стійкості земляного полотна;
  • заходи для укріплення зсувонебезпечної ділянки;
  • влаштування підпірних стінок;
  • влаштування дренажів;
  • влаштування водовідведення;
  • дорожній одяг проїзної частини;
  • влаштування тротуару;
  • влаштування велосипедної доріжки;
  • влаштування штучного освітлення.

Ситуація із серпантином у Полтаві

Розроблення проєкту замовляють вдруге, адже від ідей попереднього проєктанта влада міста відмовилася , бо вони здалися нереалістичними для виконання.

ЗМІСТ писав, що попереднім проєктувальникам за креслення серпантину на Червоний шлях не платили, проте кошти витратили на вишукувальні роботи.

«Рішення про розірвання договору не є сюрпризом для підрядника. Ми неодноразово проводили зустрічі, бо управління всіляко сприяло організації. Ми отримали ще одну концепцію та креслення і зрозуміли, що це заходить у глухий кут, бо конструктивного рішення немає. Вирішили розірвати договір. У терміни до 15 липня вони не вклалися, тому договір розірвали. Для таких проєктів потрібен досвід, а його замало», – сказав начальник Управління житлово-комунального господарства Тарас Панасенко

Попереду планували зустрічі з кількома новими проєктантами. Тарас Панасенко говорив, що хочуть працювати з компаніями, які займалися великими проєктами на кшталт ремонту мостів тощо. Для проєктування УЖКГ оголошувало тендер на розроблення проєкту капремонту вулиці. Роботи виконувало ТОВ «ВЛАСТ-БУД» за 1 млн 490 тис. грн.

11 липня ЗМІСТ писав про те, що зсув ґрунту на вул. Паїсія Величковського посилився. Через це проєктне рішення довелося коригувати.

За даними археологів, під час досліджень ділянки на вул. Паїсія Величковського вдалося знайти зразки кераміки, вироби із заліза та фальшиву монету короля Яна II Казимира, 60 років XVII століття. Ці речі після опрацювання передадуть до Полтавського краєзнавчого музею імені Кричевського. Також науковий потенціал має і сам рельєф гори, оскільки він має сліди оборонного будівництва.

За повідомленням археологів, раніше на місці серпантину знаходили матеріали скіфського часу і доби Середньовіччя. Тому питання, чи були заселені ці терени в ті часи, залишається відкритим.

З новими проєктантами для ремонту серпантину в Полтаві уклали договір

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua