Постраждалим від ракетного обстрілу Полтави надають психологічну допомогу

06 вересня 2024 р. 12:43

06 вересня 2024 р. 12:43


Постраждалим мешканцям будинків від ракетного обстрілу Інституту зв’язку надають психологічну допомогу та інформаційні консультації.

Про це ЗМІСТу повідомила представниця Центру допомоги врятованим у Полтаві Наталія Дерябіна 6 вересня.

Центр допомоги врятованим у Полтаві допомагає стабілізувати психологічний стан постраждалих, надає соціальні та інформаційні консультації мешканцям будинків поблизу місця російської ракетної атаки, яка сталася 3 вересня.

«Якщо вам, вашим рідним чи друзям необхідна підтримка, ми запрошуємо звертатись до Центру допомоги врятованим у Полтаві. У нас також працює дитячий психолог. За необхідності ми можемо надати фахову психологічну допомогу і дитині» – розповіла представниця центру.

Звернутися про допомогу можна за номерами +38 (097) 944 96 01 та +38 (099) 014 74 45. Також можна звернутися до центру за адресою: вул. Соборності, 58, 2 поверх.

Ракетний обстріл Полтави 3 вересня

На місці ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві завершили рятувальні роботи. Нині відомо про 55 загиблих людей та 328 постраждалих.

Наразі фахівці проводять ідентифікацію вилучених рештків людських тіл. До рятувальної операції залучили 122 поліцейських і 30 працівників Національної гвардії України.

За словами начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Андрія Хижняка, окрім рятувальників Полтавщини до ліквідації наслідків обстрілу залучали колег з Київської та Черкаської областей.

Серед загиблих під час удару є ті, чиї особи не встановлені й ця інформація є виключно в лікарнях. Кількість зниклих влада не називає , бо триває процедура упізнання. Наразі з рідними працюють аби встановити особи усі полеглих в Інституті звʼязку.

Атака Полтави: деталі від Президента України

Дві балістичні ракети атакували Полтаву зранку 3 вересня. Влучання сталися по території навчального закладу й сусідньої лікарні. За дорученням президента проведуть розслідування обставин трагедії. До рятувальної операції залучені всі служби.

В області оголошена триденна жалоба за загиблими, а лікарі борються за життя поранених, які перебувають у тяжкому стані. Окрім Інституту звʼязку, влучання двох ракет стали бідою і для цивільних, які живуть поруч.

Нагадаємо, у Полтаві можна звернутися щодо пошуку зниклих військових та цивільних рідних.

Звернутися щодо пошуку безвісти зниклих можна за номером служби оперативного реагування Полтави: 1580, 0662865887, 0671581580 .

Після звернення, дані про зниклу людину узгоджуватимуть з військовою частиною безвісти зниклого військовослужбовця.

Постраждалим від ракетного обстрілу Полтави надають психологічну допомогу

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua