Під Полтавою попрощалися із загиблим від ракетного обстрілу лаборантом Інституту зв’язку

06 вересня 2024 р. 15:53

06 вересня 2024 р. 15:53


На Затуринському кладовищі прощаються із загиблими від ракетного обстрілу навчального закладу Полтави 3 вересня. Серед них – 43-річний лаборант Олександр Тупік.

На прощання з жертвами російської атаки приходять рідні та близькі. Про прощання повідомляє «Суспільне. Полтава» 6 вересня.

43-річний Олександр Тупік був лаборантом Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Він загинув під час російського обстрілу Інституту зв’язку, коли перебував на робочому місці.

ЗМІСТ також писав, що в Інституті зв’язку загинула дружина професора полтавського університету. Підтримати родину загиблої можна донатом на монобанку за посиланням або на картку за номером 5375 4112 2156 5760 .

Ракетний обстріл Полтави 3 вересня

На місці ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві завершили рятувальні роботи. Нині відомо про 55 загиблих людей та 328 постраждалих.

Наразі фахівці проводять ідентифікацію вилучених рештків людських тіл. До рятувальної операції залучили 122 поліцейських і 30 працівників Національної гвардії України.

За словами начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Андрія Хижняка, окрім рятувальників Полтавщини до ліквідації наслідків обстрілу залучали колег з Київської та Черкаської областей.

Серед загиблих під час удару є ті, чиї особи не встановлені й ця інформація є виключно в лікарнях. Кількість зниклих влада не називає , бо триває процедура упізнання. Наразі з рідними працюють аби встановити особи усі полеглих в Інституті звʼязку.

Атака Полтави: деталі від Президента України

Дві балістичні ракети атакували Полтаву зранку 3 вересня. Влучання сталися по території навчального закладу й сусідньої лікарні. За дорученням президента проведуть розслідування обставин трагедії. До рятувальної операції залучені всі служби.

В області оголошена триденна жалоба за загиблими, а лікарі борються за життя поранених, які перебувають у тяжкому стані. Окрім Інституту звʼязку, влучання двох ракет стали бідою і для цивільних, які живуть поруч.

Під Полтавою попрощалися із загиблим від ракетного обстрілу лаборантом Інституту зв’язку

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua