Фронтові звитяги трьох воїнів з Полтавщини посмертно відзначили державними нагородами

06 вересня 2024 р. 20:01

06 вересня 2024 р. 20:01


Указом Президента України трьох полеглих воїнів з Оржицької громади нагородили за подвиги на фронті.

Загалом нагороди 210 захисників України. Про нагородженням воїнів повідомили на фейсбук-сторінці Оржицької громади 6 вересня.

Життєвий шлях захисників України

Олександр Пантеленко народився 19 серпня 1967 року, мешкав у селі Плехів Оржицької громади. Мав власну справу в переробній галузі та з обробітку землі. У перші дні повномасштабної війни Олександр Пантеленко залишив бізнес та став на захист України.

Маючи досвід 20-річної кадрової військової служби, чоловік першим організовував бійців роти охорони 4-го відділу Лубенського районного терцентру комплектування на цілодобове чергування, будівництво блокпостів. Створював воєнізований підрозділ добровольчого формування громади.

У війську Олександр Пантеленко служив на посаді головного сержанта механізованого взводу, мав звання майстра-сержанта. З 8 травня 2023 року виконував бойові завдання на Донеччині.

За героїчний вчинок, пов'язаний з ризиком для життя під час участі в бойових діях, 11 листопада 2023 року Олександра Пантеленка нагородили почесним нагрудним знаком «Хрест хоробрих» від головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

На фото - Олександр Пантеленко. Колаж ЗМІСТу

Загинув захисник під час виконання службових обов’язків в Авдіївці. Це сталося внаслідок скидання противником керованої авіаційної бомби. У воїна залишилися мати, дружина, донька та син.

Указом Президента України Олександра Пантеленка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Валентин Сазонюк народився 8 лютого 1971 року. Чоловік добровільно став на захист України в на початку повномасштабного вторгнення.

Спочатку воїн служив у роті охорони четвертого відділу Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, потім з травня минулого року виконував бойові завдання у найгарячіших точках фронту. Після поранення бойове поранення повернувся боронити рідну землю на фронті.

Валентин Сазонюк. Фото: Оржицької громади

Захисник загинув 30 січня під час виконання бойового завдання біля Авдіївки. За відваги у бою – воїна нагородили «Хрестом хоробрих» від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

Президент України відзначив Валентина Сазонюка медаллю «Захиснику вітчизни».

Сергій Рябчич народився 22 березня 1980 року у селі Чевельча. Після закінчення у 1997 році місцевої школи пішов до армії за призовом. Спочатку пів року служив у навчальному центрі в місті Подільськ (до перейменування – Котовськ), згодом – у Мукачеві.

Після повернення з армії влаштувався на роботу в агрофірму «Зоря». Працював слюсарем току, потім став доглядачем великої рогатої худоби на молочнотоварній фермі.

На захист України Сергія Рябчича мобілізували торік 11 вересня. Воїн служив на посаді навідника механізованого взводу. Після проходження навчання потрапив на схід – брав участь у бойових діях на Харківщині та в районі міст Дружківка та Авдіївка на Донеччині.

На фото - Сергій Рябчич. Колаж ЗМІСТу

Загинув Сергій Рябчич від ворожої кулі в Авдіївці 18 жовтня, виконуючи бойове завдання. У захисника залишилися мати та сестра.

Указом Президента України воїна нагородили медаллю «За військову службу Україні».

Вічна пам’ять захисникам!

Фронтові звитяги трьох воїнів з Полтавщини посмертно відзначили державними нагородами

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua