Біля ЦУМу в центрі Полтави будуватимуть новий заклад харчування

07 вересня 2024 р. 08:59

07 вересня 2024 р. 08:59


На вул. Соборності, 26а раніше працював заклад швидкого харчування. Проте в другій половині серпня ділянку загородили металевим парканом й почали виконувати земляні роботи.

ЗМІСТ звернувся до Полтавської міської ради з запитом щодо замовника будівництва. З відповіді стало відомо про те, що Управління з питань містобудування та архітектури 1 травня надало ТОВ «Маркетофіс плюс» умови для проєктування будівництва. Йдеться про реконструкцію наявних нежитлових приміщень із добудовою під заклад харчування.

Компанія «Маркетофіс плюс» зареєстрована в Полтаві, її основним видом діяльності є надання в оренду й експлуатацію власної чи орендованої нерухомості.

З інших наявних у публічному доступі відповідей Управління на запит про будівництво відомо , що ділянку площею 0,0373 га передали компанії рішенням сесії Полтавської міської ради від 23 лютого 2024 року. Фірма отримала землю в оренду на 5 років.

Початок будівельних робіт на вул. Соборності, 26а

З містобудівних умов відомо, що цільовим призначенням ділянки є будівництво та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування з літнім майданчиком. Будівля має не перевищувати 15 м у висоту та займати не більш як 90% земельної ділянки.

У коментарі «Полтавщині» один із власників «Маркетофіс Плюс» розповів , що на ділянці планують збудувати новий ресторан, частиною якого стануть квартири на першому й другому поверсі. Будівництво планують розпочати не раніше наступного року, а попередньо виконали археологічну розвідку.

Початок будівельних робіт на вул. Соборності, 26а

Будівництво на Соборності, 26а

21 серпня на подвір’ї поблизу ЦУМу в Полтаві працював екскаватор. Столики літнього майданчика прибрали й розпочали копати яму. Для огородження ділянки змонтували металевий каркас. Згодом з’явився паркан.

Раніше на цьому місці працював заклад громадського харчування «Кримські чебуреки». Його власник Артур Пащенко у своєму інстаграмі 20 серпня розповів, що біля ЦУМу розпочнуть зводити будівлю з фундаментом, а для цього мають провести археологічні розкопки.

Початок будівельних робіт на вул. Соборності, 26а

Біля ЦУМу в центрі Полтави будуватимуть новий заклад харчування

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua