Глобинський центр позашкільної освіти відкриває нові напрямки роботи: від робототехніки до екотуризму

07 вересня 2024 р. 13:15

07 вересня 2024 р. 13:15


Пряма мова.

Незважаючи на те, що третій рік поспіль в нашій країні йде війна, серед основних завдань влади Глобиного – це підтримка розвитку дітей.

Про це журналістам повідомив віцемер Глобиного Олег Лєднік.

За його словами, підтримка дітей може проявлятися не лише у наданні допомоги закладам освіти, а й позашкілля.

При цьому він продемонстрував представникам медіа один з таких закладів – Глобинський центр позашкільної освіти Глобинської міської ради, який розташований у самому центрі міста, бо це зручно учням, які можуть прийти або приіхати до нього з різних куточків міста то громади.

«Наш навчальний заклад за часів військового стану не припиняв роботу. На сьогоднішній день у нас в поточному році було 800 дітей, залучено в межах громади по гуртковій роботі і 240 дітей на базі нашого закладу.

Плануємо збільшувати і розширювати кількість гуртків і напрямки. Напрямки планується робототехніка, також напрямок екологічного туризму, фізкультурний напрямок.

На сьогоднішній день на базі нашого центру будуть працювати гуртки з комп'ютерній техніці, англійська мова, рукоділля. Планується багато-багато нового», - каже директор установи Олег Царенко.

При цьому він зазначає, що діти можуть відвідувати центр як офлайн, так і онлайн.

«Основне завдання позашкілля на сьогоднішній день виховати патріота. Тобто патріотизм починається не стільки з патріотичних пісень, а й в душі людина повинна бути патріотом.

Це повага до старших, повага до наших воїнів, повага до нашої історії. Тобто це все в нас в комплексі являється патріотизмом. І звісно, що патріотизм дітей він збільшується і збільшується»,- каже О.Царенко і демонструє роботи вихованців, багато з яких відображають патріотичну тематику.

У центрі є і етносвітлиця «Берегиня», в якій проводяться численні майстер-класи.

«Тут ми бачимо рушники, які мають до 100 років давності. Ці рушники всі рукодільні, їх вишивали наші бабусі. Експонати дітки приносять, та жителі громади… Ми не будемо зупинятися на досягненні, будемо розвиватися далі», - резюмує пан Царенко.

Нагадаємо, Глобинська лікарня має статус об’єкту критичної інфраструктури, але знеструмлюється: медики та пацієнти просять допомоги влади

Як Глобинська міська лікарня поповнюється новим обладнанням

Олег Булашев

Відео Микити Ліцкевича

Глобинський центр позашкільної освіти відкриває нові напрямки роботи: від робототехніки до екотуризму

Джерело: kg.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua