Влаштувався в Криму правоохоронцем: судитимуть ексслідчого Полтавщини

07 вересня 2024 р. 14:48

07 вересня 2024 р. 14:48


Колишнього правоохоронця з Полтавщини підозрюють у державній зраді.

За даними слідства, чоловік працював слідчим в одному з правоохоронних органів Полтавщини. Згодом його перевели на роботу в АР Крим. У 2014 році після окупації півострова росіянами правоохоронець міг виїхати. Однак він, ймовірно, погодився працювати на них на захопленій території. Чоловік міг влаштуватися до незаконного правоохоронного органу.

Після повномасштабного вторгнення у 2022 рокі чоловік продовжив співпрацювати з окупантами. Наразі чоловік перебуває у розшуку.

Спеціальне досудове розслідування проводило Територіальне управління ДБР у Полтаві.

ДБР Полтави викрило 10 підозрюваних у роботі на окупантів

У державній зраді підозрюють трьох правоохоронців Ізюма. Вони могли співпрацювати з агресором та, ймовірно, отримали посади в місцевому каральному органі.

З матеріалів слідства відомо, що один з фігурантів став начальником так званого пункту поліції селища Борова, інші отримали посади чергового ізолятора тимчасового тримання та дільничного.

Підозрювані могли вишукувати інформацію про місцевих мешканців, які вступили до ЗСУ, вилучати зброю у населення, бити та катували затриманих в одному з підвалів.

У роботі на росіян підозрюють двох правоохоронців з Куп’янського району. Один з них, ймовірно, був начальником відділу карного розшуку. Інший – міг працювати в ізоляторі тимчасового тримання.

Також у держзраді підозрюють правоохоронця із Вовчанська. Разом із військовими рф він міг патрулювати вулиці, перевіряти документи тощо. З матеріалів справи відомо, що згодом він став оперуповноваженим поліцейського відділку.

Підозри отримали троє співробітників Куп’янської податкової. Вони, ймовірно, збирали податки з місцевих мешканців.

Підозру у колабораціонізмі повідомили працівниці Куп’янської державної міграційної служби. Вона могла приймати документи від населення для оформлення паспортів РФ та надавала відповідні консультації. Під час звільнення Харківщини вона втекла разом із росіянами.

Влаштувався в Криму правоохоронцем: судитимуть ексслідчого Полтавщини

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua