Від ракетного обстрілу в Полтаві загинула випускниця педуніверситету

07 вересня 2024 р. 17:29

07 вересня 2024 р. 17:29


Катерина Бранова працювала в Інституті зв’язку. Дівчина загинула під час російської атаки Полтави 3 вересня.

Про це повідомили подруга загиблої на своїй сторінці у інстаграмі 6 вересня.

Катерина Баранова (Скрипниченко) народилася 1 квітня 1997 року. Дівчина родом з Глобинської громади.

У 2019 році закінчила навчання на кафедрі культурології полтавського педуніверситету. Протягом кількох років Катерина працювала в обласній бібліотеці, а три місяці тому влаштувалася на роботу в Інститут зв'язку. За словами подруги, на момент ракетного обстрілу дівчина спускалася в укриття, однак не встигла. Її життя забрала російська ракета.

В дівчина залишився чоловік і донька. Підтримати родину загиблої можна донатом за посиланням на монобанку або за номером картки: 5375411222234654.

Від ракетного обстрілу в Полтаві загинула випускниця педуніверситету

Атака Полтави 3 вересня

Дві балістичні ракети атакували Полтаву зранку 3 вересня. Влучання сталися по території навчального закладу й сусідньої лікарні. За дорученням президента проведуть розслідування обставин трагедії.

В області оголошена триденна жалоба за загиблими, а лікарі борються за життя поранених, які перебувають у тяжкому стані. Окрім Інституту звʼязку, влучання двох ракет стали бідою і для цивільних, які живуть поруч.

У мережі ширилася інформація про шикування в Інституті зв’язку під час обстрілу Полтави. Дані спростували керівництво постраждалого навчального закладу.

«Жодних заходів, пов'язаних з шикуванням людей, збором для будь-чого, якихось інструктажів, святкових заходів, присяг не проводили і проводити не могли. З початку повномасштабної війни навіть пересування будь-яким стороннім більше 10 осіб було заборонене на території військової частини».

Напередодні інформацію про шикування також спростували в Міноборони. За словами речника Міністерства Дмитра Лазуткіна, у закладі відбувався навчальний процес. 3 вересня о 9:08 пролунав сигнал повітряної тривоги й за декілька хвилин стало відомо про вибухи. Ніяких шикувань чи інших заходів у момент удару не відбувалося.

Увечері 5 вересня рятувальні роботи на місці ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві завершені. Загинули 55 людей, постраждали – 328, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Упізнання тіл полеглих продовжиться.

Від ракетного обстрілу в Полтаві загинула випускниця педуніверситету

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua