Полтава вдруге шукає підрядника для встановлення стел воїнам на Каштановій Алеї

12 вересня 2024 р. 10:53

12 вересня 2024 р. 10:53


Майже 500 стендів з інформацією про полеглих захисників планують встановити на Каштановій Алеї цьогоріч. Наразі шукають підрядника, який виконає ці роботи.

У липні міське управління житлово-комунального господарства оголосило тендер на установлення конструкцій проєкту «Полтава пам’ятає Героїв». Роботи оцінили у 2 млн 534 тис. 461 грн. На торги зайшли компанії з різними пропозиціями:

  • «Вектор Буд Монтаж» – 2 млн 70 тис. 100 грн;
  • «Весттеплотех» – 2 млн 534 тис. 424 грн.

Пропозицію «Вектор Буд Монтаж» відхилили. Переможцем визначили «Весттеплотех». За інформацією видання «Полтавщина» керівник «Вектор Буд Монтаж» назвав рішення УЖКГ упередженим й подав скаргу до Антимонопольного комітету України. Комісія комітету зобов’язала управління скасувати своє рішення про визначення переможцем «Весттеплотех». Тому замовник відхилив пропозицію компанії.

Нині тендер оголосили повторно. Подати пропозиції компанії можуть до 26 вересня. Компанія-переможець повинна влаштувати траншеї, основу під фундамент та 473 конструкції.

Алея пам’яті в Полтаві

У центрі міста планують встановити 473 конструкції з портретами полеглих захисників-полтавців на трьох частинах Каштанової Алеї. Перша частина – найкоротша, на ній облаштують 88 щитів про полеглих воїнів, на другій – 133, а на третій – 250.

На стенди заноситимуть інформацію про загиблих полтавців та бійців бригад, які дислокуються в Полтавській громаді. Також робоча група домовилася вшановувати пам’ять загиблих з родин ВПО, які нині живуть в Полтаві.

Також на початку Алеї планують встановити два інформаційні стенди  із загальною інформацією про проєкт «Полтава пам’ятає героїв» та вхідну скульптурну композицію. В освітлення конструкцій та облаштування вхідної групи загалом хочуть вкласти 7,8 млн грн. Нині триває обговорення, який вигляд матимуть скульптури.

Полтава вдруге шукає підрядника для встановлення стел воїнам на Каштановій Алеї

Алею планували встановити до 29 серпня.

В Україні близько десяти років розвивають культуру вдячності захисникам, які полягли у бою чи продовжують боронити країну від окупантів. Останні два роки повномасштабної війни шукають нові способи зібрати і зберегти памʼять про тих, хто віддав життя за незалежність країни.

Одним зі способів вшанувати пам'ять загиблих героїв стало створення Алей пам'яті. Ці меморіальні комплекси з'явилися у багатьох містах та селах України, ставши місцями увічнення пам’яті про подвиги захисників.

Як облаштовують Алеї пам’яті в інших містах України дивіться за посиланням .

Полтава вдруге шукає підрядника для встановлення стел воїнам на Каштановій Алеї

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua