«Ворскла» у меншості втримала нічию в матчі з «Рухом»

15 вересня 2024 р. 16:06

15 вересня 2024 р. 16:06


Полтавці на жахливому газоні впоралися зі швидкими львів’янами

Сьогодні у Полтаві «Ворскла» приймала львівський «Рух». В гості до полтавців приїхала команда з найкращою різницею забитих пропущених м’ячів. І хоч вивіска виглядала як протистояння рівних команд, за всіма вимірюваними показниками «Рух» прибув у Полтаву фаворитом.

«Ворскла» після розгромної поразки від «Шахтаря» більше не програвала. І хоч всі очки (перемоги над «Оболонню» та «Лівим берегом» та нічия з «Карпатами») далися полтавцям важко і в жодному з цих матчів ворскляни не виграли спокійно, все ж команда набирає очки. Сьогодні у команди подвійна мотивація — тренер Сергій Долганський відзначає 50-річчя. Тож команда має постаратися, щоб подарувати головному тренеру не краватку.

«Ворскла» - «Рух» - 0:0

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Чорноморець, Гучек, Крупський, Павлюк (Хрипчук, 42), Скляр, Кане, Мякушко (Нестеренко, 74), Челядін (Кулаковський, 74), Ієде (Ндукве, 90+1).

Головний тренер: Сергій Долганський.

«Рух»: Ледвій, Сич, Дідик, Холод, Роман (Лях, 87), Підгурський (Руніч, 64), Федор, Притула, Квасниця (Клайвер, 57), Карабін, Краснопір.

Головний тренер: Віталій Пономарьов.

На 38-й хвилині був вилучений Олександр Скляр (друга жовта)

Сергій Долганський задіяв всіх найсильніших гравців, які були й ого розпорядженні. У центрі захисту вийшли Лука Гучек та Олександр Чорноморець. Правого захисника зіграв досвідчений Ігор Пердута, а Ілля Крупський пішов на лівий фланг. У центрі вийшли Євген Павлюк, Артем Челядін та Олександр Скляр. На лівий фланг атаки повернувся Сергій Мякушко, праворуч зіграв Ібрахім кане. На вістрі атаки вперше у старті вийшов Самсон Ієде.

Перший тайм пройшов фактично без моментів, але його кінцівка вийшла насиченою на події. Перший справді небезпечний момент стався на 37-й хвилині. Сам сон Ідеєе пробивав з лінії штрафного і трохи не влучив у рамку. До цього у «Руха „моментів не було взагалі, а у „Ворскли“ буди потенційно небезпечні атаки, але вони залишалися без завершення.

На 38-й хвилині „Ворскла“ залишилася у меншості. Олександр Скляр заробив свою типову жовту картку після жорсткого стику, але вона була вже другою. До цього Олександр на рівному місці заробив гірчичник за суперечки з арбітром через аут. Епізод не був вирішальним і складно зрозуміти чим керувався Скляр. Але як наслідок — дві жовті й „Ворскла“ залишається у меншості. Через дві хвилини травмувався Євген Павлюк і його замінили — щось явно пішло не так.

На 44-й хвилині захисник „Руха“, блокуючи удар Артема Челядіна влучив тому по нозі. Це було у штрафному майданчику, але при цьому захисник спочатку зіграв у м’яч, тож обійшлося без пенальті.

На другий тайм полтавці виходили у меншості, що прирекло їх на гру на контратаках. Ні і крім цього треба було завадити показати себе швидким футболістам „Руха“. Свою роль у цьому відіграв і газон на стадіоні „Ворскла“ ім. Олексія Бутовського. М’яч рикошетив за абсолютно непередбачуваною траєкторією і збивав футболістів з пантелику. „Ворскла“ цим користувалася і організовано захищалася низьким блоком.

На 83-й хвилині Самсон Ієде та Ібрахім Кане вибігли в контратаку й захисник „Руха“ Роман Дідик у підкаті влетів у малійця. Рефері показав захиснику жовту картку, хоча ворскляни вимагали червону.

«Ворсклі» вдалося втримати нічийний результат і заробити одне очко.

«Ворскла» у меншості втримала нічию в матчі з «Рухом»

Джерело: sport.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua