Неподалік Полтави палають ліс та сміттєзвалище (ФОТО)

16 вересня 2024 р. 08:47

16 вересня 2024 р. 08:47


Біля Малої Перещепини спалахнула лісова пожежа, що охопила майже 100 га. Також горить Макухівське сміттєзвалище.

Палає ліс: що відомо

Пожежа виникла у Полтавському районі. Повідомлення про загорання надійшло до рятувальників сьогодні, о 16:40. На місці працюють рятувальники, працівники лісового господарства. Роботи з ліквідації тривають.

Неподалік Полтави палає ліс (ФОТО)

Неподалік Полтави палає ліс (ФОТО)

Неподалік Полтави палає ліс (ФОТО)

Пожежа на звалищі

15 вересня під Полтавою спалахнуло сміттєзвалище у Макухівці, пориви вітру сприяють розповсюдженню вогню, повідомила речниця міської ради Марина Сєрова. Площа займання сягала орієнтовно 100 м2.

На місці працювали співробітники КАТП-1628, задіяна спецтехніка міста.  Для ліквідації пожежі прибули підрозділи ДСНС.

Неподалік Полтави палають ліс та сміттєзвалище (ФОТО)

Нова техніка ДСНС для гасіння пожеж

Для гасіння пожеж і роботи при ДТП й на ліквідації наслідків завалів рятувальники мають спецавтомобіль , оснащений аварійно-рятувальним обладнанням. Також в арсеналі рятувальників є робот Magirus Wolf R1. З його допомогою фахівці ДСНС гасять пожежу на безпечній відстані, керуючи за допомогою пульта. Робота можна обладнати камерою, тоді дальність керування збільшиться. Він здатен безперервно гасити пожежу протягом чотирьох годин.

«Його використовують у масштабних пожежах, де є загроза вибуху, обвал конструкцій, де є загроза для рятувальника. В Україні п’ять таких роботів. Полтавщина перекриває потреби Харківської, Сумської, Дніпропетровської та Херсонської областей. Ми виїжджаємо на обстріли й масштабні пожежі за першою командою», – каже начальник рятувального відділення аварійно-рятувальної частини Олександр Кіт.

У розпорядженні ДСНС Полтавщини також є снігоболотохід «Богун». Така техніка має високу прохідність, здатна їхати по льоду, ґрунтах різного типу та без додаткового обладнання пливти водоймою.

«Богун» застосовували під час ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС та весняної повені на Чернігівщині.

Неподалік Полтави палають ліс та сміттєзвалище (ФОТО)

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua