Російські дрони збивали над Полтавщиною: кілька дронів втрачені у кількох областях

16 вересня 2024 р. 09:13

16 вересня 2024 р. 09:13


Протиповітряна оборона відбила напад з повітря на Полтавщині 16 вересня.

У ніч на 16 вересня відбивали атаку ударними дронами. Радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та супроводжували 56 ударних БплА (пуски із Курська та Єйська в Росії).

Російські дрони збивали над Полтавщиною: кілька дронів втрачені у кількох областях

Основний напрямок удару припав на Київщину.Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою збиті 53 ворожі ударні БпЛА у Полтавській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

Атаки на Полтавщину

11 вересня «Шахеди» витали над Полтавщиною, а протиповітряна оборона знищувала ворожі цілі.

Російські дрони діставалися передмістя Полтави

У ніч на 10 вересня російська армія атакувала Україну дронами. У повітряному просторі перебували до 10 груп «Шахедів», а більшість з них – на Полтавщині.

О 22:37 військові повідомили, що «Шахеди» тримають курс на Полтавщину. Згодом безпілотники полетіли з області у західному напрямку. Кілька з них фіксували у передмісті Полтави.

Також, як відомо неофіційно, дрони витали над Чутовим, Машівкою та Диканькою. О 23:15 сповістили про дрон над Новими Санжарами курсом на Бутенки. Тим часом інший дрон хаотично витав над Диканькою.

Ще кілька дронів полетіли з Полтавщини на Дніпропетровщину.  Близько четвертої ночі у повітряному просторі України перебували до 10 груп «Шахедів». Більшість з них літали над Полтавщиною та Черкащиною.

Російські дрони збивали над Полтавщиною: кілька дронів втрачені у кількох областях

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua