СБУ викрила двох прихильників Росії з Полтавщини

16 вересня 2024 р. 11:24

16 вересня 2024 р. 11:24


Полтавець та мешканка Кременчука на сторінках в одній із заборонених соцмереж могли поширювати ворожі наративи та публікувати фейки.

Про прихильників росії повідомили в СБУ Полтавщини 16 вересня.

За версією слідства, житель Полтави у своїх дописах закликав до зміни меж державного кордону України силовим шляхом. Також він міг виправдовувати війну в Україні, прославляти окупантів та поширювати на власній сторінці заборонену символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Прихильників росії

Інша підозрювана з Кременчука, ймовірно, звинувачувала українських захисників у порушенні законів та звичаїв війни і заперечувала вторгнення. Також вона могла поширювати тези ворожої пропаганди про бомбардування Донбасу українськими військовими з 2014 року.

Порушникам повідомили про підозри за трьома статтями:

  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;

  • поширення комуністичної та нацистської символіки;

  • заперечення збройної агресії рф проти України.

Досудові розслідування завершили, а обвинувальні акти скерували до суду.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці затримали 5-х підпалювачів-провокаторів, які виконували «замовлення» спецслужб рф у Києві. Серед них є жителі Полтавщини.

З матеріалів слідства відомо, що за вказівкою окупантів фігуранти могли підпалити 5 службових авто українських захисників у трьох районах Києва. Поруч з пошкодженим транспортом вони залишали провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію Сил оборони.

Ймовірно, ворог хотів видати замовні підпали під виглядом «роботи» нібито антиукраїнського підпілля. Таким чином окупанти сподівалися розхи

Також жителя Горішніх Плавнів підозрюють у запереченні збройної агресії росії проти України.

У березні 2024 року у Telegram фігурант міг публікувати повідомлення, де заперечував збройну агресію РФ проти України. Чоловік, ймовірно, називав війну на Донбасі «внутрішньо-політичним конфліктом» і безпідставно звинувачував українських воїнів у обстрілах цивільного населення.

Також чоловік міг поширювати тези ворожої пропаганди. Одна з них – «Росія прийшла захистити російськомовне населення». Окрім цього підозрюваний міг заперечувати окупацію територій України.

СБУ викрила двох прихильників Росії з Полтавщини

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua