Кількість хворих з ГРВІ на Полтавщині зросла на 44% за тиждень

16 вересня 2024 р. 12:18

16 вересня 2024 р. 12:18


Понад 6 тисяч людей захворіли на гострі респіраторні інфекції минулого тижня. 12% з них – підтверджені випадки COVID-19.

Про хворих на ГРВІ повідомили в Полтавському обласному центрі контролю та профілактики хвороб 16 вересня.

Протягом тижня 9-15 вересня в області на гострі респіраторні інфекції захворіли 6 тисяч 449 людей, що на 44% більше попереднього тижня. Серед захворілих – 794 людини або 12% підтверджених випадків COVID-19. Дітей захворіло 3 тисячі 434, що складає 53% від усіх захворілих. До лікарень потрапили 209 пацієнтів, що складає 2,5% від кількості захворілих.

Найвищий показник захворюваності на ГРВІ зафіксували в Сергіївський, Драбинівській, Новоселівський та Хорольській  громадах.

Смертей від від грипу, COVID-19 та інших гострих респіраторних інфекцій протягом тижня не реєстрували.

Раніше ЗМІСТ писав , що неочищені стічні води на Полтавщині досліджують на наявність збудників інфекційних хвороб.

Стоки аналізують на вміст вірусів COVID-19 та грипу

На Полтавщині визначили три точки забору матеріалу на аналіз. Епідемічний нагляд за вмістом вірусів у стічних водах запровадили з 1 липня цьогоріч.

Лабораторія центру контролю з початку програми виконала понад 66 досліджень. Майже у всіх пробах виявили вірус SARS-CoV-2, що відповідає епідемічній ситуації в регіоні. Вірус грипу в стічних водах не знайшли.

Дослідження стічних вод на наявність збудника коронавірусної хвороби та грипу дозволяє кількісно оцінити їхню присутність серед населення Полтавщини. Віруси можна визначити до їхнього масового поширення та появи перших діагнозів у пацієнтів, адже виділення патогенів з організму розпочинається за кілька днів до перших симптомів хвороби.

Аналіз дозволяє оцінити поширення інфекції в області, зокрема безсимптомних носіїв та тих, хто не звертається до лікаря.

Кількість хворих з ГРВІ на Полтавщині зросла на 44% за тиждень

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua