Свято - Успенський кафедральний собор у Кременчуці, який перейшов до ПЦУ, сьогодні охоронявся попами УПЦ та людьми «у стилі гопоти»

19 вересня 2024 р. 18:15

19 вересня 2024 р. 18:15


Подробиці.

Свято - Успенський кафедральний собор та Свято - Троїцький храм Кременчука перейшли до Православної церкви України. Це сталося без гучних бійок, захватів та приріканням одних вірян, які підтримують УПЦ, з іншими – з вірянами ПЦУ.

Сталося так, що навіть ЗМІ про це не повідомляли, але на сайті Кременчуцької єпархії УПЦ з’явилася інформація, що вони не підтримують цей перехід і очікують найближчими часом силовий захват цих храмів.

Більше того, священники УПЦ в переході звинуватили архімандрита Феодосія, який служить у храмі Святого Серафима Саровського, віряни якого на початку 2023 року перейшли у ПЦУ.

Аби перевірити інформацію про перехід храмів Кременчука від УПЦ до ПЦУ «Кременчуцька газета» звернулася до сайту https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/22544640/

Там ми побачили, що наприклад, у Свято - Троїцькому храмі Кременчука дійсно днями зареєстрована ставропігійна релігійна громада Свято-Троїцького храму ПЦУ.

Своя громада ПЦУ зареєстрована і у Свято -Успенському соборі Кременчука.

Саме навколо останнього храму і йдеться у дописі кременчужанки Ольги Пономаренко .

Вона зазначає, що вчора Крюковом «пролетіла новина», що до церкви УПЦ моспатріархату (вул. Макаренка, нова назва Драгоманова) приїхали автобуси з криворізькими номерами, наповнені людьми спортивної (і не дуже) тілобудови без ознак присутності інтелекту на обличчі.

Вранці жінка пішла з подругою подивитись на цих людей.

«На подвір'ї храму нас непривітно зустріли +-8 фсб-шників в рясах (попів УПЦмп) із охороною у стилі гопоти із 90-х.

Попи в своєму стилі: маніпулювали, провокували, а вкінці навіть трішечки погрожували розбити телефон.

Потім попи зробили живий щит із зазомбованих бабулічок і заховалися за ними, що цілком в дусі москалів. Певно чекали, що на щось спровокують.

Добродій на відео стверджує, що Успенська церква є російською церквою. Робимо висновки, що парафіяни знають приналежність храму до московського онуфрія, кіріла і путіна»,- пише у Фейсбуці Ольга Пономаренко

Далі вона констатує, що московські попи незаконно передали "благодійному" фонду "ЛОРД" майно епархії та церковної громади.

Також кременчужанка зазначає: «Вкінці зустрічі екс-настоятель храму хотів розбити мій телефон (є його слова на відео), але не спромігся. Інший піп сказав, щоб ми тепер ходили і оглядалися. Було багато лайки (не лайків ) і погроз з їх боку. Потім машина з попом мп і тітушками їхала за нами, двома беззахисними панусями, по всіх закапелках нашого рідного міста))) ... О 15:05 по вул.Троїцькій поїхала машина з попами, а позаду два автобуси з тітушнею»,- написала Ольга Пономаренко

Свято - Успенський кафедральний собор та Свято - Троїцький храм Кременчука перейшли до Православної церкви України

Клим Соколов

Свято - Успенський кафедральний собор у Кременчуці, який перейшов до ПЦУ, сьогодні охоронявся попами УПЦ та людьми «у стилі гопоти»

Джерело: kg.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua