Чи впливає отримання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення на призначення і розмір субсидії кременчужанам

19 вересня 2024 р. 21:16

19 вересня 2024 р. 21:16


Корисна інформація.

Програма житлових субсидій забезпечує захист українців при змінах цін на житлово-комунальні послуги. Саме завдяки субсидіям розмір платіжки при підвищенні тарифів на ЖКП не зростає.

Навіть в умовах війни держава продовжує адресно підтримувати тих, хто цього найбільше потребує.

Нагадуємо, що субсидія надається особам зі складу домогосподарства, якщо вони сплачують за комунальні послуги більше, ніж визначений для них обов’язковий платіж. Платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну особу.

У зв'язку з цим часто виникають питання про те, чи враховуються ті чи інші виплати до сукупного доходу родини.

Варто нагадати: до сукупного доходу включаються заробітна плата; грошове забезпечення військовослужбовців; пенсія; стипендія (крім соціальної, яка надається дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа); соціальні виплати, зокрема, пільги на оплату ЖКП, придбання твердого палива та скрапленого газу; допомога по безробіттю, інші страхові виплати; грошові перекази, отримані з-за кордону; дивіденди від цінних паперів; кошти, отримані особою від оренди землі, продажу майна тощо.

При цьому допомога, компенсація, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій і є одноразовою та отримана протягом одного календарного року, до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства НЕ враховується.

Тобто її отримання ніяк не вплине на вашу субсидію.

За матеріалами офіційного сайту Кременчуцької міської ради

Чи впливає отримання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення на призначення і розмір субсидії кременчужанам

Джерело: kg.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua