Жителям Полтавщини радять уточнити свої дані у сімейних лікарів

14 жовтня 2024 р. 12:15

14 жовтня 2024 р. 12:15


Жителям Полтавщини необхідно повідомити своїм сімейним лікарям індивідуальний податковий номер (ІПН), щоб підтвердити свою особу в реєстрі реєстрації. Якщо цього не зробити, з жовтня лікарям не платитимуть за обслуговування послуг, які уклали декларацію, але не пройшла верифікація реєстрації. Більшість таких пацієнтів – це діти. Однак НСЗУ прийняли рішення продовжити виплати до 1 лютого 2025 року. Але до цього часу потрібно уточнити дані неповнолітніх, пише Гадяч.City .

Станом на 28 вересня в системі є 4,9 мільйона жителів, які ще не пройшли верифікацію, і 4,6 мільйона з них – діти. Процес верифікації дітей ускладнений тим, що більшість із них не отримують індивідуального податкового номера.

Нині верифікація відбувається через обмін даними електронної системи охорони здоров’я з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків, а також Державним реєстром актів цивільного стану громадян.

До слова, за минулий рік медзаклади Полтавщини отримали понад 5 мільярдів гривень за надання безплатних послуг пацієнтам. У 2023 році 138 закладів Полтавщини співпрацювали з НСЗУ, серед яких комунальні лікарні, приватні компанії та лікарні-ФОПи.

Реклама

Жителям Полтавщини радять уточнити свої дані у сімейних лікарів

Джерело: hadiach.city