Під час нічної атаки дронів на Полтавщині працювала ППО

17 жовтня 2024 р. 09:33

17 жовтня 2024 р. 09:33


У ніч на 17 жовтня росіяни атакували Україну ракетою Х-59 та понад пів сотнею дронів.

Ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору Курщини, а також 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу. До відбиття нападу залучали авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.

У результаті протиповітряного бою збили 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях.

Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних дронів та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ.

Окрім цього зафіксували 5 влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

Атака дронів

Нагадаємо, що в ніч на 13 жовтня ворог задав удару по Полтавщині та Одещині двома балістичними ракетами Іскандер-М із Курської області та тимчасового окупованого Криму.

Також двома керованими авіаційними ракетами Х-59 атакували Чернігівщину та Сумщину із повітряного простору Курської області, а також 68-ма ударними БпЛА.

Швидкісна ціль та дрони на Полтавщині: як росіяни намагалися атакувати область

Повітряна тривога на Полтавщині розпочалася о 19:30 12 жовтня та тривала до ранку наступного дня. Протягом цього часу в області фіксували рух ворожих безпілотників та швидкісної цілі.

  • 19:58 – Ударний БпЛА на Полтавщині курсом на Миргород;
  • 21:01 – Швидкісна ціль через Сумщину в напрямку Полтавської області;
  • 21:52 – БпЛА з Сумщини на Полтавщину;
  • 22:28 – Декілька груп БпЛА з Сумщини на Полтавщину та Чернігівщину;
  • 0:32, 1:23, 2:39 – БпЛА з Сумщини на Полтавщину;
  • 3:32 –  БпЛА на Чернігівщині та Сумщині курсом на Полтавщину.

Небезпека ворожих безпілотників

На території області трапляються випадки виявлення ворожих дронів, деякі з них можуть бути з вибухівкою.

Дрони, які саджають на території області можуть бути небезпечними. Оскільки росіяни встановлюють на них датчики цілі, які спрацьовують, коли до них наближається людина. Після цього відбувається вибух, а людина може залишитися без кінцівок чи загинути.

Вибухотехніки радять не наближатися до них та негайно викликати фахівців, які знешкодять пастку, а рештки зберуть для документування воєнних злочинів росіян. Такі дрони часто трапляються у полі, лісі, лісосмугах, пляжі тощо.

Попри те, що воїни збивають дрони трапляються випадки коли російські безпілотники не долітають до цілі та падають самі. У 2023 році в області стався випадок, коли «Шахед» сам впав, ймовірно в нього закінчився бензин. Бойова частина дрона впала окремо, піротехніки знешкодили її. А решту «Шахеда» направили на експертизу.

Під час нічної атаки дронів на Полтавщині працювала ППО

Джерело: zmist.pl.ua