Поліція затримала чоловіка, який продавав у Полтаві наркотики методом “закладок”

17 жовтня 2024 р. 11:10

17 жовтня 2024 р. 11:10


Дільничні офіцери Полтавського районного управління поліції ввечері 16 жовтня виявили чоловіка, який може бути причетним до поширення синтетичних наркотиків методом «закладок» на території обласного центру.

Антон Григоренко, начальник відділу превенції Полтавського районного управління поліції, повідомив:

- Фігурантом виявився місцевий мешканець 1990 року народження. У ході проведення першочергових слідчих дій слідчі та спеціалісти-криміналісти виявили й вилучили у нього понад 15 полімерних згортків з розфасованою речовиною, схожою на наркотичну. Крім того, виявлено 10 закладок, де чоловік вже встиг розмістити аналогічні речовини. Також наркотичні речовини виявлено за місцем проживання фігуранта. Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження. Наразі фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною 1 статті 307 (Незаконне виготовлення, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Ян ПРУГЛО , «Полтавщина»

Поліція затримала чоловіка, який продавав у Полтаві наркотики методом “закладок”

Джерело: poltava.to