З Кам’янського водосховища на Полтавщині витягли 6 браконьєрських сіток

17 жовтня 2024 р. 12:43

17 жовтня 2024 р. 12:43


В області продовжують боротися із незаконним виловом риби. Під час патрулювання Кам’нського водосховища правоохоронці вилучили сітки.

Про це повідомили в Полтавському рибоохоронному патрулі 16 жовтня.

Під час патрулювання поблизу села Орлик виявили 6 браконьєрських сіток загальною довжиною 600 м, до яких потрапило більше 20 кг риби.

Живу рибу повернули до природного середовища, іншу – передали до рибоприймального пункту з подальшим спрямуванням коштів в дохід держави.

З Кам’янського водосховища на Полтавщині витягли 6 браконьєрських сіток

Браконьєрство на Полтавщині

У вересні рибоохоронні патрульні Полтавщини провели 59 рейдів та виявили 153 порушення природоохоронного законодавства. Інспектори вилучили майже 750 кг риби. Своїми діями браконьєри завдали рибним запасам держави збитків на суму 2 млн. 116 тис 742 грн.

На Полтавщині судитимуть порушника, який наловив риби на майже 3 млн грн.

Порушника викрили 31 березня поблизу села Самусіївка. Правоохоронці встановили, що 35-річний чоловік за допомогою семи сіток виловив майже 300 кг риби. За оцінкою фахівців, сума завданих державі збитків склала понад 3 млн грн.

За даним фактом відкрили провадження через незаконне зайняття рибним промислом. Наразі досудове розслідування завершили, а матеріали справи направили до суду.  У разі визнання вини судом чоловікові загрожує штраф або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк.

У травні двоє чоловіків займалися підводним полюванням, попри заборону. Порушникам вдалося виловити 12 кг сома. Такими діями браконьєри завдали збитків державі на 44 тис. грн. Тепер кожному з мисливців доведеться сплатити по 22 тис. грн.

На чоловіків склали протоколи через правопорушення правил рибальства. Матеріали направлять до суду для притягнення порушників до ї відповідальності.

З Кам’янського водосховища на Полтавщині витягли 6 браконьєрських сіток

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua