На Полтавщині заблокували схему ухилення від мобілізації

18 жовтня 2024 р. 11:10

18 жовтня 2024 р. 11:10


У Горішніх Плавнях викрили схему переправлення військовозобов’язаних за кордон.

Про це повідомили в Службі безпеки України в Полтавській області 18 жовтня.

За версією слідства, учасники схеми підшукували серед свого оточення людей, які хотіли уникнути мобілізації й виїхати за кордон. Для цього пропонували клієнтам підроблювали у закордонному паспорті відтиски печаток і штампів Державної міграційної служби України про нібито оформлення виїзду на постійне проживання в одну з країн Європи.

Відмітка у закордонному паспорті мала стати підставою для перетину державного кордону. Для маскування діяльності організатор схеми наосліп залучав своїх знайомих для передачі документів і грошей, повідомляє СБУ. Вартість послуги оцінювали у 3,5 тис. доларів США.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами, записи чорнової бухгалтерії та готівку. Організатору схеми повідомили про підозру за статтями про незаконне переправлення осіб через держкордон та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Триває досудове слідство для встановлення усіх обставин злочину й притягнення до відповідальності винних.

Над викриттям схеми працювали співробітники СБУ та поліції за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

На Полтавщині заблокували схему ухилення від мобілізації

Джерело: zmist.pl.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua