Яка новобудова може зрости у центрі Кременчука

18 жовтня 2024 р. 17:35

18 жовтня 2024 р. 17:35


Депутатам продемонстрували її проєкт.

Сьогодні, під час засідання земельної комісії Кременчуцької міської ради мова зайшла про довготривалий конфлікт здачі в оренду землі на вул. Мазепи (колишній Бутиріна - авт.) разом із житловим будинком і людьми, що живуть у ньому - сім'ями Старушко і Макарових.

Одна з фірм забажала будувати багатоповерхівку поруч з скандальною двоповерхівкою і подала відповідні документи в мерію.

Віцемер з питань будівництва Дмитро Кравченко, заявив, що забудовник поки не відселить дві родини з сусіднього будинку, то не буде нічого будувати поруч, але за його даними, одна з родин вже майже відселена, тож питання зрушило з місця.

Що ж планує забудовник збудувати на території, яка обмежена вулицями Мазепи, Академіка Маслова та Гоголя (поруч з готелем «Онтаріо») розповіла представниця архітектури. Це буде багатоповерхівка з паркінгом і адмінприміщеннями на першому поверсі.

Яка новобудова може зрости у центрі Кременчука

Скільки поверхів буде дана будівля ще остаточно не відомо, бо максимально там можливо збудувати шестиповерховку.

«Чому не дев’ятиповерхівку?»,- запитав головуючий на комісії депутат Олександр Роженко.

«Бо норми не дозволяють»,- відповів віцемер Дмитро Кравченко.

Яка новобудова може зрости у центрі Кременчука

Також під час засідання депутати попрохали Д.Кравченка провести із забудовником перемовини стосовно того, аби будівля вписувалася по своїм кольорам в навколишню забудову, а не була ярко червоного кольору, як на макеті, який продемонстровано депутатам.

Віцемер пообіцяв провести бесіду з будівельником і розповів, що коли земля належала УПДМН, то там планувалося будівництво будинку у вигляді букви «П». Але згодом там зросли багатоповерхівки, змінилися будівельні нормативи і тому проект змінився.

Нагадаємо, Малецький обіцяв, але об'єктивна реальність інша: біля будинку, що його передали «в оренду з мешканцями», з'явилися будівельники

Питання 15-річної давності з будинком Старушко-Макарових знайшло дозвіл

Віцемер Кравченко прогнозує, що з будинку, який передали «в оренду з мешканцями», людей таки відселять

Олег Булашев

Яка новобудова може зрости у центрі Кременчука

Джерело: kg.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua