Гадяч готовий до опалювального сезону: технічна підготовка завершена

20 жовтня 2024 р. 10:49

20 жовтня 2024 р. 10:49


Гадяцька громада технічно готова до старту опалювального сезону 2024/2025. Системи теплопостачання у медичних, освітніх та соціальних установах, а також житловому фонді перебувають у справному стані.

За словами голови Гадяцької громади Володимира Нестеренка, комунальне підприємство «Гадячтеплоенерго» завершило необхідні підготовчі роботи для забезпечення безперебійної роботи в холодний період:

Було проведено гідравлічне промивання та випробування теплових мереж, ремонт пошкоджених ділянок, перевірку та обслуговування котлів, насосів, вентиляторів, а також виконано інші регламентні роботи.

Гадяч готовий до опалювального сезону: технічна підготовка завершена

– Житловий фонд теж пройшов гідравлічні випробування, замінено зношені труби, засувки та вентилі. Виконано аварійно-відновлювальні роботи на дахах будинків та перевірено димові й вентиляційні канали, – говорить міський голова Володимир Нестеренко .

Хоча громада готова до початку опалювального сезону, місцеві органи влади планують розпочати його не раніше 1 листопада. Це рішення зумовлене погодними умовами, адже температура повітря наступного тижня коливатиметься від +10° до +16°.

Традиційно опалювальний сезон починається, коли середньодобова температура знижується до +8° і тримається кілька днів поспіль.

Що було раніше

Торік опалювальний сезон у Гадячі розпочали 17 жовтня 2023-го року. За словами головного спеціаліста відділу містобудування архітектури ЖКГ Юлії Фролової, дата запуску котелень напряму залежить від погоди. Рішення про його початок ухвалюють органи місцевого самоврядування.

Реклама

Гадяч готовий до опалювального сезону: технічна підготовка завершена

Джерело: hadiach.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua