У Кременчуці збільшують штат ЦНАПу для укомплектування працівниками центру рекрутингу

22 жовтня 2024 р. 15:09

22 жовтня 2024 р. 15:09


Проєкт рішення міськради.

На засідання сесії Кременчуцької міської ради вносять зміни до рішення міськради щодо структури та загальної чисельності виконавчих органів  міської ради. А даним рішенням планують внести зміни метою організації роботи рекрутингового центру.

У пояснювальній записці йдеться, що з 26 квітня цього року у приміщенні Департаменту «Центр надання адміністративних послуг» (далі – ЦНАП) створений та діє центр рекрутингу. Працівниками цього центру наразі тимчасово є працівники Кременчуцької районної військової адміністрації Полтавської області. Нині завершується процедура підписання угоди про співпрацю з Міністерством оборони України з питань подальшого функціонування центру рекрутингу та повноваження спеціалістів центрів рекрутингу будуть покладені на спеціалістів ЦНАП.

"Сьогодні ЦНАП не має в своєму штаті достатньої кількості працівників для забезпечення належної діяльності такого центру. Слід зазначити, що повноваження адміністраторів ЦНАП суттєво відрізняються від повноважень спеціалістів центрів рекрутингу.  Завдання спеціалістів центрів рекрутингу передбачають постійну роботу з бажаючими проходити  військову службу та повний супровід таких осіб на всіх етапах, проведення роз’яснювальної роботи, вивчення кандидатів, підтримання контактів з широким колом осіб, ведення листування, надання роз’яснень щодо переваг проходження військової служби за контрактом, здійснення інформаційно-аналітичного забезпечення процесів рекрутингу та багато іншого. Тому, зважаючи на повноваження та специфіку діяльності центру рекрутингу, такі завдання не можуть бути покладені на адміністраторів ЦНАП, які здійснюють прийом за алгоритмом, визначеним Примірним регламентом центру надання адміністративних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 588, на підставі якого затверджений Регламент роботи Департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області та з урахуванням часу прийому, у відповідності до електронної черги", - йдеться в пояснювальній записці.

Також, у ЦНАП працює 11 головних спеціалістів, які задіяні для консультування громадян (рецепція та кол-центр) та організаційного забезпечення діяльності ЦНАП.

"Оскільки ЦНАП для заявників працює 6 днів на тиждень, з них два дні до 19:00 , а також у суботу; має у своєму складі, окрім головного офісу, 3 сектори, що обслуговують віддалені робочі місця, – робота головних спеціалістів ЦНАП відбувається за погодженим графіком, що також унеможливлює покладення на них повноважень спеціалістів центрів рекрутингу. Враховуючи викладене вище є потреба у прийнятті цього рішення та збільшення кількості штатних одиниць Департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області на 2 одиниці (головний спеціаліст) ", - витяг із пояснювальної записки.

Нагадаємо, У Кременчуці відкрили Центр рекрутингу української армії

Світлана Павленко

У Кременчуці збільшують штат ЦНАПу для укомплектування працівниками центру рекрутингу

Джерело: kg.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua