У Полтаві проведуть експертизу після самогубства у пункті збору ТЦК

22 жовтня 2024 р. 17:09

22 жовтня 2024 р. 17:09


Тіло чоловіка з ознаками вчинення суїциду виявили на пункту збору військовозобов’язаних. Наразі його відправили на експертизу для встановлення обставин.

Інформація про смерть чоловіка надійшла до правоохоронців 21 жовтня близько 14:00. Слідчо-оперативна група встановила, що померлим є місцевий мешканець 1976 року народження.

Наразі для встановлення причини смерті тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу.

Що сталося на пункті збору військовозобов’язаних на Полтавщині

За даними ТЦК, слідів насилля на тілі не виявили. На місце викликали правоохоронців і розпочали слідство.

У дописі терцентру йдеться, що чоловіка доставили на пункт попереднього збору поліція, оскільки той перебував у розшуку. Військовозобов’язаний відмовився проходити ВЛК, тож на нього склали акт відмови, за яким готували повідомлення до поліції за статтею про ухилення від призову на військову службу.

ТЦК повідомляє, що торік чоловік був засуджений за цією статтею на 3 роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, який завершився у вересні цього року.

За інформацією ТЦК, фізичного чи психологічного тиску на військовозобов'язаного не чинили. Чоловік очікував на збірному пункті до завершення оформлення документів.

Поліція порушила кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Триває службове розслідування для з’ясування всіх причин та обставин події.

У Полтаві проведуть експертизу після самогубства у пункті збору ТЦК

Джерело: zmist.pl.ua