За ДНК упізнали воїна з Полтавщини, який загинув 10 місяців тому

22 жовтня 2024 р. 18:29

22 жовтня 2024 р. 18:29


Оператор дронів Микола Манжос поліг за трагічних обставин у листопаді торік. Після майже 11 місяців службових розслідувань і за результатами ДНК-тесту тіло воїна вдалося впізнати.

Про те, що Микола Манжос загинув, повідомили у Хорольській громаді 21 жовтня.

23 жовтня о 10:00 біля пам’ятника Шевченку в Хоролі захисника проведуть в останню путь. Чин похорону та прощання з героєм відбудеться на Алеї Слави міського цвинтаря.

Бойовий шлях Миколи Манжоса

Воїн народився 19 грудня 1977 року та живу у Хорольській громаді. На захист України став 14 вересня 2022 року й згодом став до лав 1-ої окремої танкової Сіверської бригади.

Чоловік служив на посаді оператора відділення БпЛА окремого взводу розвідки. Боронив незалежність переважно на Вереміївському (Новопавлівському) напрямку Донецької області, що є однією з найгарячіших ліній зіткнення передових підрозділів на фронті.

Життя військовослужбовця обірвалося 29 листопада 2023 року поблизу Новосілки на Донеччині: Микола Манжос загинув за трагічних обставин. Майже через 11 місяців службових розслідувань та за результатами ДНК-експертизи загибель оборонця підтвердили:

«У невтішному горі дружина Ольга чекала повернення тіла коханого чоловіка, який до цього часу вважався безвісти зниклим. Нарешті рідні дочекалися свого Воїна, якого зі всіма військовими почестями й за християнськими канонами поховають на Алеї Слави», – пишуть у громаді.

Свого героя навіки втратили дружина, сини Дмитро та Максим, мати, теща, брати й сестра.

Вічна пам’ять герою.

Згадаймо імена загиблих на фронті земляків

Олексій Мальований став до лав захисників у перший день повномасштабної війни – 24 лютого. Оборонець поліг за три дні до власного дня народження.

Валерій Кожемякін у червні цього року воїн став на захист України, служив на посаді старшого стрільця-оператора. Він отримав поранення на фронті, однак знову повернувся в стрій та виконував бойові завдання. Життя воїна обірвалося в стрілецькому бою 13  жовтня.

Олексій Ткаленко народився 23 січня 1977 року в Глобиному. 26 січня цьогоріч військового мобілізували. Упродовж цього часу він боронив рідну Україну від окупантів, сміливо йшов у бій, вірив у власні сили та підтримку побратимів. Воїн загинув 10 жовтня поблизу Новогродівки на Донеччині.

За ДНК упізнали воїна з Полтавщини, який загинув 10 місяців тому

Джерело: zmist.pl.ua